BURGER FESTIVAL OMIŠ
//

BURGER FESTIVAL OMIŠ

Od 01. do 12. kolovoza, Park Borići u Omišu bit će pozornica prvog Burger Festivala Omiš, na kojem će se predstaviti osam kućica: Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s Burger by Ivan Pažanin, Rougemarin chefa Marina Medaka, Oui Chef On Wheels chefa Vedrana Stojanca, Thai Thai, Beg’s Plant Based, Ginglebells i Central Bar.

Uz pomno osmišljen glazbeni program u kreativno uređenom ambijentu Parka Borići, obavijen iskonskim mediteranskim i gusarskim duhom, Burger Festival Omiš oduševit će podjednako Omišane kao i sve posjetitelje grada koji savršeno ujedinjuje ljepote rijeke, mora i planina, burne i ponosne povijesti, te bogate kulturne baštine. Svakodnevni glazbeni program pod kreativnom je palicom Ozrena Kanceljaka, a u Omišu će svakoga dana od 19:00 do 23:00 sata nastupati vrhunski DJ-i. Festival otvara DJ Jakir, slijede DJ Ela Radić, DJ Tabu (Keeper of the Groove), zatim Dj John Van Thorn i DJ Dado. 

Beskompromisna kvaliteta i nadaleko poznat šarm koje sa sobom donosi slavni Burger Festival, u kombinaciji s omiškom tradicijom, te vibrantnošću i mladenačkom snagom grada koji već tisućljećima osvaja srca svih generacija i svih nacija, čine savršen recept za nezaboravne dane i večeri u kojima ćemo svi zajedno uživati punim plućima.

Tko sve priprema burgere za vas? 

Chef Mate Janković posjetitelje će ostaviti bez daha svojim legendarnim kreacijama: Classic burgerom, zatim Pepper Jack i Bacon Jalapeño burgerima. Sve ih spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja i svaki je s razlogom već stekao vojske obožavatelja diljem Hrvatske.

Chef Ivan Pažanin spreman je Omišane i sve goste grada zavesti svojim Original Cheese burgerom, Basil Garlic burgerom, te slavnim Crispy Kapula burgerom. I on ih sve spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja s posebnim mediteranskim štihom.

Iz doline Neretve omiškim gusarima u goste sa svoja tri autorska burgera kreirana samo za ovu prigodu stiže neretljanski gusar Marin Medak. Tako će njegov Rougemarin u ponudi imati Poljički burger, posvećen slavnoj Poljičkoj republici, a posebnim ga čine aioli majoneza, maslinovo ulje, mlada blitva, čips od češnjaka i sitno sjeckani luk.

Burger nazvan Omiški gusar u sebi krije umak od srdela, mladi špinat, kolutove ljubičastog luka, majonezu sa sušenom rajčicom i tapenadu od crnih maslina. Oba spravlja s junetinom iz lokalnog uzgoja, dok će Frigani burger biti istinska oda moru jer u mekom brioche pecivu grli burger od bijele ribe, tatarski umak, salatu, rajčicu i prženi luk. Ovdje će se posjetitelji moći i zasladiti hrskavom bueno rolicom sa sladoledom od vanilije i umakom od šumskog voća.

Posebnu pak atrakciju svim ljubiteljima egzotičnih okusa u originalnom formatu burgera donosi zagrebački Thai Thai Streetfood. Oni sa svoja dva burgera i jednim sendvičem u brioche pecivima slave originalne tajlandske okuse u svakom sočnom zalogaju. Tom Yum juneći burger donosi lagan i osvježavajući karakterističan tajlandski okus, Peanut Pad Thai burger uz juneću pljeskavicu sadrži i umak od kikirikija i azijsku coleslaw salatu s mangom i papajom, a Pulled Pork sendvič osvaja kombinacijom slatkoće chutneyja i azijske coleslaw salate. Azijsku rapsodiju okusa upotpunit će i originalni asian bubble ice tea.

 

Da burgeri mogu izgledati i imati okus po mesu a da su u cijelosti napravljeni od namirnica biljnog porijekla u Omišu će majstorski pokazati gastro inovator Eduard Beg koji svojim jedinstvenim kreacijama uvijek izaziva 'wow' efekt, a pozvani su ih kušati svi, bilo da ste vegan, vegetarijanac, fleksitarijanac ili zagriženi ljubitelj mesa. U ponudi će imati Beg’s Signature Burger, Beg’s Cheese Burger i Beg’s Chicky Burger koji u plant based pecivu sadrži Amaze mariniranu piletinu, Greenvie gouda sir, Tzatziki umak, svježi krastavac i Iceberg salatu.

Chef Vedran Stojanac već je stekao slavu svojim pastama iz koluta Grana Padano sira, a na Burger Festivalu Omiš pokazat će se i kao vrhunski burger majstor i to s dvije kreacije intrigantnih imena: Nema tice do prasice je burger u domaćoj sourdough focacci sa sporo pečenim odreskom svinjskog vrata, coleslaw i zelenom salatom,  romanesco umakom, ribanim sirom, te lardom crne svinje.

A iza naziva Kravlje, ludilo brate krije se njegov autorski juneći burger kojeg sprema u brioche pecivu sa 100% goveđim mesom, domaćim bbq umakom, kiselim krastavcima, džemom od luka, rikulom, rajčicom i topljenim sirom. Ljubitelje slatkog usto će oduševiti svojom pannacottom i cannolima. 

 

 

 

 

 

Lifestyle