Unsplash //

Korčula, dom Marka Pola, Olivera Dragojevića, Moreške, predivnih plaža i dobre hrane. Smještena nedaleko od otoka Pelješca, povezana je brzobrodskom linijom sa Dubrovnikom, Orebićem i Splitom, a trajektom sa Splitom i Orebićem. Popularna je destinacija na moru, a posjetili smo ju i mi! Donosimo vam vodič kroz Korčulu u kojem nudimo preporuke za najbolju hranu,  plaže i vina!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mb Creative Media (@mb.creativemedia)

Grad Korčula

Kuća Marka Pola

Korčula je navodno dom Marka Pola, srednjovjekovnog istraživača i pisca. Kao njegov rodni grad navode se Venecija i Istanbul, ali i Korčula tako da u gradu Korčuli možete vidjeti jednu od njegovih rodnih kuća. Nalazi se u blizini crkve sv. Marka, a možete ju pobliže  pogledati tijekom večernje šetnje gradom. 

Konoba Aterina

Konoba Aterina smještena je u centru grada Korčule, a poznata je po tapasima i dobrim vinima u opuštenoj atmosferi. Na meniju možete pronaći mnoge vegetarijanske opcije i riblja jela, a sve je rađeno sa svježim namirnicama iz lokalnog uzgoja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Aterina (@aterina.korcula)

Aurora Sweets

Ako ste u potrazi za najboljim brunch mjestom onda morate posjetiti Aurora Sweets. Ovaj kafić/slastičarna ima najbolju acai bowl na cijelom otoku, a i kava im je odlična. Također rade i torte po narudžbi, pa ako slavite rođendan na Korčuli obavezno bacite oko na ovo mjesto s terasom koju grli more. 

Servantes food & wine bar

Servantes je također smješten u centru grada, a tamo možete popiti jutarnju kavu i navečer uživati u finom vinu, dobroj hrani i live muzici. Meni se temelji na tradicionalnoj pizzi, domaćoj tjestenini i vinima lokalnih vinara. Servantes je savršeno mjesto za opustiti se uz finu hranu i odličnu atmosferu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SERVANTES  FOOD & WINE  BAR (@servantes_korcula_croatia)

Konoba Maha

U korčulanskim brdima, deset minuta vožnje od grada, nalazi se Konoba Maha. Mediteranska šuma i tradicionalni obiteljski recepti sa daškom suvremene kuhinje temelj su ove gastronomske oaze.  Konoba je otvorena prije dvadesetak godina, a iza vrata kuhinje nalaze se otac, majka i dva sina čiji je cilj stvoriti atmosferu nedjeljnog ručka, začinjenog gurmanskom kuhinjom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli KONOBA RANČ MAHA (@konobamaha)

Pupnatska luka

Pupnatska luka je skrivena uvala koja se nalazi na južnom kraju otoka. Plažu okružuju vinogradi, a prekivaju je kamenčići koji se susreću sa kristalnim plavim morem. Pupnatska luka je savršeni “getaway“ za opuštanje, a ako ogladnite, u Luci se nalaze Beach Bar Mate i Konoba Mijo. Pupnatska luka udaljena je 4km od sela Pupnat, a 20 minuta vožnje od grada Korčule. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Pupnatska Luka (@pupnatska_luka_korcula)

Lumbarda

Lumbarda, smještena na istočnom kraju otoka, poznata je po predivnim pješčanim plažama. 

Vela pržina je najveća pješčana plaža u Lumbardi, nalazi se na južnoj strani otoka, u uvali, a gleda na otvoreno more, prema otoku Lastovu. Na plaži možete iznajmiti suncobrane i ležaljke, a ako ste došli na cjelodnevno uživanje, u blizini se nalaze kafići i restorani. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ivan Batistić Zure (@ivan.batistic.zure)

Vinarije Bire i Zure lumbardske su susjedne vinarije u kojima možete kušati vrhunsko vino nakon kupanja na lumbarskim plažama. Grk je vrlo rijetka autohtona sorta vinove loze koju možete isprobati u obje vinarije te obje nude izvrsno iskustvo wine-tastinga!

Badija

Otočić Badija od Korčule odvojen je kanalom Ježevica, a tijekom ljetnih mjeseci organizirane su taxi brodice kojima je moguće pristupiti otoku. Na otoku se nalazi franjevački barokni samostan, a na brijegu iznad samostana nalazi se crkvica sv. Katarine. Otok nastanjuju jeleni lopatari koji, naučeni na gužve, jedu ljudima iz ruke. Badija je prekrivena gustom borovom šumom, a na obali se nalaze predivne plaže koje se pružaju oko cijelog otoka. Ovaj fotogenični otok savršen je za jednodnevni izlet i okidanje par fotografija s jelenima!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dᴏᴍᴀɢᴏᴊ Fʀᴀɴɪᴄ́ (@slucajni.fotografi)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jelena Peric (@j_make_up)

 

 

 

 

Lifestyle