ELLE summer brunch
//

ELLE summer brunch

Giuseppe Cipriani, osnivač i barmen legendarnog Harry’s Bara u Veneciji, natočio je prvi Bellini tijekom ljeta 1948. Smješten uz Veliki kanal, ovaj kultni bar bio je omiljeno mjesto poznatih ličnosti poput Humphreyja Bogarta, Trumana Capotea i Ernesta Hemingwaya.

Ove slavne osobe dolazile su u Harry’s Bar zbog Ciprianijevih iskrenih razgovora, mirne atmosfere i ukusnih jela i pića koji su bili nadahnuti sezonskim proizvodima iz venecijanskog kraja. Inspiriran mirisnim bijelim breskvama i svjetski poznatim pjenušcem iz te regije, Cipriani je osmislio Bellini.

Priča kaže da je specifična boja pića, nalik zalasku sunca, podsjećala barmena na živopisne slike venecijanskog umjetnika iz 15. stoljeća, Giovannija Bellinija, po kojem je koktel i dobio ime. Zahvaljujući međunarodnim gostima koji su posjećivali Ciprianijev bar, glas o osvježavajućem piću brzo se proširio do New Yorka, Pariza i drugih svjetskih metropola, pa tako i do Zagreba. 

A savršen Bellini, koji prija u bilo kojem dijelu dana, kušali smo na ELLE summer brunchu u hladovini zagrebačkog Rougemarin Parka. Tom prigodom je Chef Marin Medak osmislio osvježavajući meni, a kao piće dobrodošlice poslužio je upravo Bellini, čiju smo izradu gledali na licu mjesta. Tu ćemo se sigurno vratiti po još, ali nam je Chef ipak otkrio i ovaj jednostavni recept kako bi nas minula želja do povratka u Zagreb u najzabavniji park u gradu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE Croatia (@ellecroatia)

 

Sve što vam treba za ovaj koktel s možda najsimpatičnijom povijesti koktela su:

  • hladna cijeđena cijeđena breskva (1 dl) 
  • Prosecco (1 dl) 

Et voila! Uživajte u jednostavnom i ukusnom koktelu za koji ne trebate čekati večer! Toliko je lagan i osvježavajući da vam je oprošteno ako želite u njemu uživati i u jutarnjim satima. Možda na brunchu u Rougemarinu, možda na plaži uz zalazak ili svitanje sunca. 

 

 

 

Lifestyle