Launchmetrics //

Dobra oralna higijena uglavnom je jedna od glavnih točaka dobrog općeg zdravlja. Da biste održali oralno zdravlje na visokoj razini, važno je brinuti o zubima i desnima. I dok je mnogima bitno da imaju lijepi,bijeli osmijeh kao s reklame, često pritom zaboravljaju da je briga za oralno zdravlje više od pranja zubiju dva puta tijekom dana. 

Dakle, kako voditi brigu o oralnom zdravlju? Važno je implementirati nekoliko stvari -prati zube dva puta dnevno, čistiti zubnim koncem jednom dnevno i koristiti tekućinu za ispiranje usta jednom dnevno. Također, važno je izbjegavati slatkiše, zaslađena pića, cigarete i smanjiti žvakanje žvakaćih guma. Bilo bi divno kada biste se i barem jednom godišnje naručili na redoviti stomatološki pregled. Ako vam oralna higijena nije dovoljno dobra, mogu nastati razni problemi poput karijesa, gubitka zuba i bolesti desni. Donosimo 10 trikova koji će vam pomoći u podizanju vaše njege usne šupljine na višu razinu (i smanjiti posjete stomatologu).

Četkajte zube (barem) dva puta dnevno: Uspostava rutine četkanja zubiju ujutro, a posebno prije spavanja, ključna je za zdravlje usne šupljine Posebno je važno očetkati zube prije spavanje jer ćete tako ukloniti sve ostatke hrane i plaka koje su se skupile na zubima tijekom dana i onemogućit razvijanje bakterija tijekom noći. Ako stignete oprati zube poslije ručka, nikako neće biti na odmet.

Četkajte zube dvije minute: Trajanje četkanja zubiju jednako je važno za zdravlje usne šupljine kao i učestalost. Dvije minute osiguravaju temeljito čišćenje svih površina zuba. Uključivanje tehnika poput pjevanja pjesme, treninga nogu ili postavljanja mjerača vremena pomaže u održavanju dosljednosti.

PLIDENTA, Phytodent Whitening pasta za zube Repair&Restore

PLIDENTA, Phytodent Whitening pasta za zube Repair&Restore

Koristite pastu za zube s fluorom: Fluorid je ključni sastojak zubne paste zbog svojih zaštitnih svojstava. Jača caklinu, čineći zube otpornijima na karijes. Za učinkovitu oralnu njegu ključno je da vaša pasta za zube sadrži fluor.

Nemojte ispirati odmah nakon pranja zuba: Ispiranje usne šupljine vodom ili tekućinom za ispiranje usta odmah poslije pranja zuba umanjuje dobrobiti paste za zube. Fluoru i drugim zaštitnim elementima potrebno je vrijeme da prianjaju uz zube i počnu djelovati, stoga je preporučljivo preskočiti ispiranje nakon četkanja.

Četkajte detaljno: Detaljno četkanje zubiju veoma je važno, a ono uključuje sve površine zuba, kao i često zanemarenu liniju desni. Pravilna tehnika osigurava temeljito čišćenje i smanjuje rizik od bolesti desni.

BIOBAZA Deep white botanica pasta za zube

BIOBAZA Deep white botanica pasta za zube

Četkajte lagano, bez sile: Ispravna tehnika četkanja je ključna za zdravlje usne šupljine, zato koristite nježne, kružne pokrete za uklanjanje plaka bez oštećenja cakline ili desni. Korištenje četkice za zube s mekom dlakom i njezino redovito mijenjanje (sako 6 do 8 tjedana) također je veoma bitno. 

Korištenje konca za zube: Konac je dodatna pomoć četkicama jer dopire na mjesta na koja četkice ne mogu. On uklanja naslage između zuba i duž ruba desni. Uz korištenje zubnog konca sprječavaju se bolesti desni i potiče se svježiji dah.

Redoviti posjeti stomatologu: Redovni stomatološki pregledi ključni su za rano otkrivanje i prevenciju problema s oralnim zdravljem. Profesionalna čišćenja i pregledi svakih nekoliko mjeseci pomažu u održavanju optimalnog zdravlja zuba.

Plidenta Bio Herbal Protect vodica za usta

Plidenta Bio Herbal Protect vodica za usta

Izbjegavajte pušenje: Cigarete i pušenje ne samo da ostavljaju mrlje na zubima i uzrokuju loš zadah, već umanjuju sposobnost tijela da zacijeli oralno tkivo. 

Uvedite vodicu za ispiranje usta: Uz četkanje i konac za zube, vodica će vašoj usnoj šupljini pružiti dodatnu zaštitu od plaka i bakterija. U dogovoru sa stomatologom otkrijte koja je vodica najbolja za vas.

Elle Beauty Awards