Fotografija: Unsplash
//

Fotografija: Unsplash

Pronalazak idealne maskare koja odgovara svim našim zahtjevima može biti težak zadatak. Nekada je potrebno puno isprobavanja novih maskara, različitih četkica od kojih svaka ima svoju funkciju, a ponekad i frustracije. Savršena maskara trebala bi biti otporna na sve vremenske uvjete, a ljeti posebno volimo nositi vodootporne maskare. 

U ljetnim mjesecima kada vladaju velike vrućine nekada problem može stvarati postojani make-up. Povećano znojenje u kombinaciji s vrućinama najčešće rezultiraju problemima s make-upom. Maskara je jedna od najbitnijih make-up koraka koju nosimo svakodnevno, a to se ne mijenja ni ljeti. Maskara je po ljeti sklona otapanju i može stvoriti mrlje, a rješenje tog problema je vodootporna maskara. S obzirom na to da je riječ o make-up proizvodu kojeg stalno nosimo, formula za ljetne mjesece nešto je drugačija. U vrućim ljetnim danima biramo nositi vodootpornu maskaru koja će tijekom cijelog dana ostati na trepavicama i neće se razmazati. 

Formula vodootpornih maskara idealna je za ljetne dane i visoke temperature, a oni najhrabriji nosit će vodootpornu maskaru i na kupanje. Pri nanošenju vodootporne maskare, bitno je da ju brzo nanesete na trepavice jer se brzo osuši. Ovisno o efektu koji želite postići na trepavicama, na temelju toga ćete birati četkicu maskare. 

Kako je riječ o vodootpornom proizvodu proces skidanja je malo drukčiji od uobičajenog. Pri skidanju vodootporne masakre birajte proizvode za čišćenje lica koji su na bazi ulja, a najbolja metoda je da nakon što ste nanijeli proizvod za čišćenje na blazinicu lagano pritisnete trepavice kako bi se maskara otopila. 

Izabrali smo najbolje vodootporne maskare koje jedva čekamo nositi u ljetnim mjesecima! 

Ljepota