Superplanty
Instagram //

Superplanty

Nije nepoznato da doručci i brunch mjesta u nisu zagrebački forte. Sredinom ovog ljeta nas je iznenadila vijest da se Cogito Coffee Urania zatvara, ali ne u potpunost -  mijenja se vlasnik koji će nastaviti posluživati njihovu kavu stoga koncept ostaje isti. Ipak, u zadnjih nekoliko godina se ta scena popravlja. Otvaraju se mjesta koja nude bruncheve koji ne kaskaju za onima u ostalim europskih metropolama. Dok hvatamo posljednje zrake sunca na zagrebačkim krovovima, u nastavku vam donosimo nekoliko mjesta koja na meniju imaju za svakog po nešto, od slatkog i slanog to onih koji ne konzumiraju meso. 

Superplanty 

Ovo mjesto je jedno od novijih u Zagrebu. Cijela ponuda je temeljena na plant based obrocima. Vlasnici su bili inspirirani putovanjima čiji su dašak htjeli donijeti Zagrepčanima. Cijeli meni je osmišljen tako da su visokokvalitetne namirnice u fokusu bez dodatnih zaslađivača ili bilo kakvih drugih štetnih sastojaka. Osim odlične hrane, Superplanty nudi i kolumbijsku arabica specialty kavu, ali i golden latte s kurkumom koji je trend već nekoliko godina. Nalaze se na trgu Vladka Mačeka 2 kod bivšeg francuskog trga. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hana Kajari (@hana.kajari.photography)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SuperPlanty (@superplanty)

Verde Bar

Verde je rezerviran za one koji preferiraju nešto tradicionalniji doručak ili zalogaj u sred dana. Nisu fokusirani na brunch obroke koji su ipak puniji već imaju jednostavniju ponudu jela. Tako nude tostove, focacciu, a prošlu zimu su imali bučnicu. Ukoliko nemate vremena za cijeli doručak, a želite nešto prekgristi, adresa na koju se vrijedi uputiti je Martićeva 63.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Verde Bar (@verde_bars)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Verde Bar (@verde_bars)

Salo Dolac

Malo mjesto povrh tržnice Dolac koje nas oduševljava od prvog dana je Salo. Otvorili su ga slastičarka Petra Jelenić i chef Tvrtko Šakota. Salo nudi organsku, sezonsku i lokalnu hranu tako da im se meni stalno mijenja. Imaju vlastiti Salo vrt u kojem uzgajaju dio namirnica što najbolje utjelovljuje cijelu filozofiju od polja do stola. Ljubitelji slatkog i slanog će biti zadovoljni ponudom Sala jer su pazili da pokriva sva nepca. Ako preferirate slatko, ne smijete preskočiti Petrin legendarni salenjak. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SALO Zagreb (@salo_dolac)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SALO Zagreb (@salo_dolac)

Bread Club

Na vrhu Palmotićeve Bread Club već godinama peče neke od najboljih slastica i peciva. Od sendviča se posebno izdvaja focaccia s mortadelom i pestom, a imaju i klasike poput kroasana s raznim punjenjima. Kao sa Salom, njihova ponuda varira od sezone pa smo ovog ljeta mogli uživati u malinama i pistaciju, a vidjet će nam što nam Bread Club donosi za jesenske okuse. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bread Club (@breadclub_zagreb)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bread Club (@breadclub_zagreb)

Dežman bar

Već kultno mjesto u Zagrebu je Dežman bar. Nalazi se u istoimenom prolazu do kojeg se dođe iz Frankopanske nedaleko od tramvajske stanice na Ilici. Iako je u centru, zbog šume Tuškanac koja se nalazi iznad prolaza je potpuno mirno. Dežman nema veliki menu za doručak ali zato možete očekivati jela bez greške. Highlight ponude su zasigurno jaja benedict koja su servirana na english muffinu te možete birati između lososa i šunke. Dežman isto mijenja punudu zavisno od sezona tako da nas njihova kuhinja uvijek iznenadi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dežman bar (@dezmanbar)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dežman bar (@dezmanbar)

Boogie Lab

Vjerojatno najposjećenije mjesto u Zagrebu od dana kada se otvorio je Boogie Lab. Od svih spomenutih, oni vjerojatno imaju najbogatiju ponudu koja se također često mijenja. Ono što im je stalno su izvrsni kroasani s raznim punjenjima kojima rijetko tko može odoljeti. Od nedavno imaju dvije adrese - prva je u kompleksu Park Kneževa dok se najnovija nalazi u Arena Centru. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BoogieLAB (@boogielab_zagreb)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BoogieLAB (@boogielab_zagreb)

Lifestyle