drunken cherries
boogie lab //

drunken cherries

Na lokaciji koja nam je falila tijekom putovanja, Boogie Lab u Parku Kneževa, predstavljaju tri jela koja najavljuju dolazak kontinentalnih namirnica, no još uvijek imaju štih ljeta. Pašteta od morskog psa podsjetnik je na vruće ljetne dane i morske avanture. Marinirani morski pas, krema od cvjetače, ukiseljeni kumkvat i gel od naranče sastojci su jela koje ćemo rado dijeliti s društvom.

Nakon ljetnog uživanja u ribi, Tartar biftek dolazi kao pravo osvježenje. Ručno kosani biftek uz hrskavu kožu od patke, žumanjak u soli i maslac kombinacija je koja najavljuje povratak mesnih delicija. Njoki punjeni raguom od divljači najava su pak jeseni koju, nakon dugih vrućina, jedva čekamo. Dolaze u kombinaciji s hrskavim parmigiano Reggiano te umakom od poriluka.

Uz ova tri jela, na vegansko jelo Boogie Dip razveselit će mnoge. Humus od bundeve, pistachio dip, cvjetača dip, fermentirani ljubičasti luk, kiseli krastavci, masline, domaći krekeri, grissini I kruh u ovoj su kombinaciji neodoljivi. Tu je i neizostavna Burrata koju uz cherry rajčice, pesto od pistacija, jabuke i sezonsku salatu najviše volimo dijeliti s društvom.

Boogievi kokteli hit su od prvog dana. Kreativni barski tim na čelu s bar managerom Jerom Bebićem kreirao je četiri nova koktela koja su jednostavno savršena. Svaki od njih priča svoju priču.

Fine Line je prvi. Nastao je totalno spontano. “Bilo je u igri prijavljivanje na natjecanje u zadnji tren jer je posla preko glave. Bio je to rad s onim sto se nalazi u blizini i što je raspoloživo. Fine Line zato što dosta puta imamo nekakav blic u glavi i on samo dođe. Ne iskoristimo ga, mislimo da nije dovoljno dobar, da nešto fali, da je prazno, a ubiti je to točno ta crta koja će se ispostavit ključna, drugačija i ispravna!” – otkriva Jere Bebić.

Novi Divenire čista je igra sa sastojcima. “Mala rupa u poslu gdje se pogriješilo i nastala je mješavina koja je i nas same iznenadila. Gledali smo malo dalje i infuzirali neke sastojke i eto!” Ime ovog novog koktela dolazi od istoimene talijanske skladbe što bi značilo become ili to grow jer ipak iz pogrešaka bi trebali učiti i rasti.

Jedan od onih Boogievih koktela koji su namjenjeniji za natjecanja je Drunken Cherries. Ovaj put se radilo o određenom brendu, broju i vrsti sastojaka. “Cherry mješavina je nastala zezancijom s enzimima, prvi put da radim nešto na tu shemu, zadani whisky je zamijenjen punijim, crumble od čokolade i petita je postao sirup, bitteri su zaokružili piće, a prosecco pridodao ljetnom, fizzy finishu. Ime dolazi iz djetinjstva kada je baka znala radit rakiju, voćke bi nakon infuzije sušila i služila kao snack uz kavu, prije ili poslije obiteljskog ručka nedjeljom, legendarne pijane trešnje!”

Sastojci koktela su nastali iz znatiželje i igre ostatcima kuhinje čine Last Call. “Tu moramo uzet u obzir nekad popularni Appletini, moderni klasik nekih dalekih tržišta. Naravno, radi se o twistu na legendu s težnjom ka zero waste politici, infuzirana vodka, shrub jabuke i suhi vermut uz dodatak maslinova ulja s chillijem pruža idealnu teksturu i okuse koje želite probati nakon večere ako niste od slatka, kao ja. Od tud dolazi i ime, još jedan i doma leći!” – zaključio je Jere Bebić listu novih koktela koji će oduševiti na prvu.

Tapas meni u Parku Kneževa poslužuju od 16 do 23 sata, primaju i rezervacije za večeru, od 18 sati pa na dalje. Rezervirati se može na broj +385 91 6002 744. Nova hit jela i kokteli najbolji su poziv i doček jeseni!

Lifestyle