Vikend je tu kako biste ga maksimalno iskoristili za hedonizam... Mljac!

Ganache (ganaš) krema ljubiteljima čokolade predstavlja ultimativni užitak za sva nepca!
Ova slatka krema toliko je jednostavna za napraviti (potrebna su samo dva sastojka), a može se koristiti na više načina: kao glazura, čokoladna krema, čokoladni umak, punjenje za praline ili čokoladne tartufe, a možete je začiniti kavom, cimetom ili metvicom te koristiti kao nadjev za pečene kore za tortu, kako bi se dobila instant čokoladna torta.

RECEPT
250 g tvrde čokolade
250 ml punomasnog vrhnja
Nasjeckajte sitno čokoladu oštrim nožem; što su manji komadići, to će se brže i jednolikije čokolada rastopiti. Stavite nasjeckanu čokoladu u vatrostalnu zdjelu.
U loncu zakuhajte vrhnje. Prelijte kipuće vrhnje preko čokolade i stalno miješajte dok smjesa ne bude glatka i dobro promiješana. Hladite je u hladnjaku samo dok se ne stvrdne i ne ohladi, oko jedan sat.
Tucite ganache električnim mikserom dok mu se volumen ne udvostruči, oko 10 minuta.
Kad se ohladi, držite ga u hladnjaku dok vam ne zatreba.
Ekstra savjet: ganache se može napraviti i tjedan dana unaprijed ako se drži poklopljen u hladnjaku. Prije miksanja lagano ga zagrijte.