© Profimedia
© Profimedia //

© Profimedia

Polako se opraštamo od zime i dočekujemo živahne proljetne dane, a kako bolje proslaviti novi početak, nego promjenom boje kose. Ovo godišnje doba predstavlja savršenu priliku za eksperimentiranje jer i sami znamo da ljeto, zbog velikih vrućina, nije najbolje vrijeme za bojanje kose. Proljeće 2024. godine obilježeno je prihvaćanjem topline i životopisnih boja koje odražavaju vašu osobnost i stil. Naravno, prije odluke, uvijek savjetujemo da se prvo konzultirate sa svojim hair stilistom kako biste pronašli savršenu nijansu koja će se uklopiti s vašom kožom.

S obzirom na to da većina frizerskih salona najviše radi u proljeće, kako ne biste nespremni dočekali termin za proljetni makeover, u nastavku donosimo 5 trendi boja za kosu koje ćemo uskoro viđati po svuda. Bez obzira želite li suptilne promjene ili ste spremni napraviti hrabru izjavu, sigurni smo da će vas neke od sljedećih izbora inspirirati da prigrlite novo godišnje doma s dozom svježine i entuzijasta. 

1. Espresso smeđa

Bogata smeđa boja ili kako je mnogi nazivaju espresso smeđa, oduvijek je u trendu. No, u proteklih nekoliko mjeseci posebno oduševljava svojom sofisticiranošću i elegancijom, što je čini savršenim izborom za ovu proljetnu sezonu. Ova duboka, tamna nijansa kose stvara luksuzan izgled koji se sjajno uklapa uz različite tonove kože, a bez obzira jeste li za suptilnu varijaciju ili izraženiji kontrast, bogati espresso tonovi osvježit će vaše lice. 

© Profimedia
© Profimedia

© Profimedia

Promo foto
© Profimedia

© Profimedia

2. Maslac plava

Sigurno ste već čuli za aktualni butter nails  trend kojeg karakterizira bogata boja maslaca. E pa, izgleda kako ovaj trend polako ulazi u sferu bojanja kose, pa je upravo ovo jedan od najpopularnijih izbora ovog proljeća. Ova hrabra i živahna nijansa plave ili bolje rečeno žute, idealna je za one koji žele privući pažnju, a opet ne žele eksperimentirati s bojama poput crvene i ljubičaste. Anye Taylor-Joy može nam biti odlična inspiracija kako kombinirati ovu boju kose s odjećom na samopouzdan i stylish način.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anya Taylor-Joy (@anyataylorjoy)

 

© Profimedia
© Profimedia

© Profimedia

3. Vividna crvena

Ova upečatljiva i raskošna nijansa crvene dodaje dodir drame i osobnosti izgledu. Crvena kosa, iako je svestrana i privlačna, može zahtijevati dodatne korake prilikom njege, pa zato prije bojanja savjetujemo da dobro istražite proizvode koji će vam pomoći u očuvanju njezine svježine. Kako bilo, ovaj hrabar odabir za neke može biti pun pogodak i potpuno transformirati njihov izgled. 

© Profimedia
© Profimedia

© Profimedia

4. Karamela

Topli tonovi karamele koji plešu na granici smeđe i zlatno žute najčešći su izbor mnogih, kada govorimo o proljetnom makeoveru. Hair stilisti obično savjetuju da ova nijansa najbolje pristaje onima tamnijeg puta, ali to naravno nije uvijek slučaj, pa se prije bojanja svakako posavjetujte s profesionalcem koji će vam ponuditi najbolje moguće rješenje za vaš ten. Metoda kao što je balayage također može biti dobar izbor kada govorimo o ovoj boji, ali nemojte pretjerivati s pramenovima, jer ljetno Sunce će svakako još dodatno posvijetliti vašu kosu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

5. Bordo 

Ova duboka, sočna nijansa kombinira tamno smeđu s naznakama boje trešnje. Dua Lipa već neko vrijem uspješno nosi ovu boju, pa je tako postala inspiracija za sve one koji se odluče na promjenu. Bordo je svestrana boja koja nadopunjuje različite tonove kože i može se prilagoditi individualnim željama, a unosi dodir misterije i elegancije u vedro i bezbrižno proljeće. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Ljepota