Foto Unsplash
Unsplash //

Foto Unsplash

Kako topliji mjeseci pristižu, ključno je prilagoditi svoju rutinu njege lica, što znači da su kreme sa zaštitnim faktorom opet apsolutni must have. Iako je SPF nužan tijekom cijele godine, neki i dalje odbijaju prihvatiti sve veću štetnost UV zraka na zdravlje naše kože, pa izbjegavaju redovitu upotrebu krema. Drug ipak, još nisu pronašli savršenu SPF kremu koja je dovoljno lagana da je ne osjete na koži, a opet učinkovita.

Kada govorimo o idealnoj kremi za lice sa zaštitnim faktorom, onda nam prvo na pamet pada korejska kozmetika koja već godinama prednjači u beauty svijetu. Korejske kreme za sunčanje postale su izuzetno popularne zbog visokokvalitetnih sastojaka i inovativnih formulacija koje ih čine izborom sve većeg broja žena. S obzirom na to da su mnoge opcije korejskih proizvoda dostupni i na našem tržištu, donosimo sveobuhvatan vodiča za neke od najboljih korejskih SPF  krema prilagođenih različitim tipovima kože.

iUNIK Centella Calming Daily Sunscreen SPF 50+

Ova lagana formulacija idealna je za masnu kožu jer sadrži niacinamid, koji ne samo da smanjuje crvenilo, već i balansira proizvodnju seruma i poboljšava teksturu kože. Krema ne sadrži ulja koja bi dodatno mogla začepiti pore i ne ostavlja onaj bijeli trag po kojem su SPF kreme inače poznate. 

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Purito Daily Soft Touch Sunscreen SPF 50+

Purito krema idealno je rješenje za kombiniranu kožu jer postiže ravnotežu između hidratacije i lagane teksture. Fluidne je teksture, a od aktivnih tvari sadrži panthenol i ceramid. Idealna je za svakodnevnu upotrebu kao i za miješanje s dnevnom kremom, iako nakon nanošenja ovog SPF-a dodatna krema za hidrataciju vam uistinu neće biti potrebna.

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Abib Quick Sunstick Protection Bar SPF 50+

Abib Quick Sunstick Protection Bar idealan je za suhu kožu koju karakterizira nedovoljna proizvodnja ulja, zbog čega su hidratantni sastojci njezin najbolji saveznik. Ovaj proizvod osim kože lica, može se koristiti i za tijelo, a s obzirom na njegovu praktičnost lako ga možete dodavati tijekom dana. Na društvenim mrežama je pokupio apsoulntno sve simpatije, a dostupan je po cijeni od 20 eura. 

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF 50+

Tamnije boje kože sklone su hiperpigmentaciji, što naglašava važnost zaštite od sunca. Korejske krema Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics, prilagođena je tamnijoj koži jer ne ostavlja bijele tragove, a pruža sve hranjive sastojke poput ekstrakta riže i fermentiranih žitarica koje su bogate vitaminima B, C, E, aminokiselinama i mineralima koji su koži potrebni. 

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Thank You Farmer Sun Project Water Sun Cream SPF 50+ 

Ova korejska krema za sunčanje kombinira sastojke koji djeluju protiv starenja, hidratiziraju kožu i pružaju antioksidanse za sveobuhvatnu njegu kože. Na koži ostavlja prirodan, vlažan finiš te potiče procese obnove, kako bi se smanjila šteta uzrokovana svakodnevnim izlaganjem suncu.

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Ljepota