© Imaxtree
© Imaxtree //

© Imaxtree

Gotov je još jedan modni maraton, a dok nam se još uvijek sliježu dojmovi, odlučili smo proći kroz sve beauty trendove koje smo ulovili iz Pariza. Odmah ćemo vam reći da francuska prijestolnica mode, barem što se ljepote tiče, nije toliko ekscentrična kao Milano. Od frizura smo u Parizu uistinu vidjeli sve, od popularnih bob rezova, do onih dugih zalizanih ili razbarušenih frizura.

Anime šiške

Prvi trend su svakako anime šiške koje smo uočili kod brenda Loewe. Kreativni direktor Jonathan Anderson u suradnji s frizerom Guidom Palauom predstavio je nekoliko lookova u kojima su modeli nosili anime šiške ukrašene živopisnim fluorescentnim produžecima. Kombinacija neonskih boja i vješto oblikovanih šiški rezultirala je upečatljivom, ali i elegantnom estetikom koja je obilježila reviju.

© Imaxtree
© Imaxtree

© Imaxtree

Istaknute oči

Još od Milana, bilo nam je jasno da ćemo sljedeće sezone nositi nešto odvažniju šminku na očima. To je dokazala i Victoria Beckham na čijoj je reviji fokus bio na suptilnim sjenilima za oči i bijelom eyelineru. Vizažistica Fara Homidi postigla je ovaj minimalan, ali i efektan look pomoću bijelog eyelinera i narančastog sjenila koji je uparila s mekim, ženstvenim usnama i tako ostvarila prepoznatljivi Victorijin estetski pečat suzdržane elegancije sa suvremenim twistom.

© Imaxtree
© Imaxtree

© Imaxtree

© Imaxtree
© Imaxtree

© Imaxtree

Wet hair

Iako smo već detaljnije pisali o ovom trendu, moramo ga još jednom spomenuti jer smo ga primijetili na nekoliko ključnih revija u Parizu. Jedna od njih je svakako Hermès kolekcija, a uz hrabre odjevne predmete, francuski brend je "prošetao" divljom stranom i po pitanju ljepote. Zalizane frizure donijele su dozu odvažnosti ovoj Hermesovoj fantaziji.

© Imaxtree
© Imaxtree

© Imaxtree

Neuredna frizura

Suprotnost wet looku je neuredna ili razbarušena frizura koju smo također vidjeli na pariškom Tjednu mode. Najviše kod Louisa Vuittona na čijoj su reviji modeli nosili razbarušene kovrče koje su išle savršeno uz široke siluete haljina i kaputa. Što se make-upa tiče, on je bilo jednostavan uz nekoliko zanimljivih detalja, poput šljokičastog poveza koji su modeli nosili preko očiju.

© Imaxtree
© Imaxtree

© Imaxtree

© Imaxtree
© Imaxtree

© Imaxtree

 

Ljepota