Promo
Promo //

Promo

Calvin Klein CK One miris asocira na devedesete, Dolce & Gabbana Light Blue na početak tisućljeća, 2010-e je obilježila Naomi Campbell s parfemom koji nosi njezino ime... Neke dekade vežemo za određene mirise, a neki parfemi pak nadilaze okvire vremena i nalaze se u kategorimi mirisnih klasika.

Frédéric Malle Portrait of a Lady jedan je od takvih mirisa - predstavljen 2010. godine, do danas nije izgubio na svojoj privlačnosti i poželjnosti, a posljednih sezona sa sve većim zanimanjem za nišne i luxury parfeme, Portrait of a Lady pronalazi novu bazu kupaca i među mlađom i starijom publikom. Riječ je o zavodljivom mirisu koji se temelji na orijentalnoj ruži (u 100 mililitara parfema nalazi se čak 400 cvjetova ruže). Sofisticiran, snažan, istovremeno ugodan miris savršeno se uklapa u sva godišnja doba, pa tako i zimsko vrijeme, a najbolje ga zamišljamo u večernjim i elegantnim prilikama kada želimo ostaviti dojam - zamislite dinamičnu kompoziciju koja donosi tursku ružu uz tople note začina koji se miješaju sa zemljanim tonovima. Ukupni dojam je cvjetni miris, no s dozom luksuznog, zrelog mirisa.

Promo
Promo

Promo

Inače, Portrait of a Lady nastao je nakon više pokušaja i testiranja - Malle se naime predstavlja kao "izdavač" parfema, a autor, odnosno nos iza ovog mirisa je Dominique Ropion, čije ime se nalazi na bočici. Parfem se bazira na akordima benzoina, cimeta i sandalovine kojima dominiraju pačuli, mošus i tamjan. Eksperimentiranje oko parfema koje je trajalo oko pola godine rezultiralo je idejom da se u parfem doda prekomjerena količina ruže, što je, kako je kreator rekao, bilo nevjerojatno i revolucionarno. U potrazi za modernim klasicima koji donose spoj suvremenog i nostalgičnog, na listu stavite Portrait of a Lady - dostupan je i u našim parfumerijama po cijeni od 225 eura za 50 ml.

Ljepota