© Fotografije: Profimedia
© Fotografije: Profimedia //

© Fotografije: Profimedia

Sjaj i glamur nabolje su riječi kojima bismo opisali najiščekivaniju noć Hollywooda - 96. dodjelu Oscara, na kojoj smo i ovoga puta imali priliku vidjeti nekoliko izvanrednih modnih kombinacija o kojima će se još dugo govoriti. No, ne smijemo zapostaviti ni beauty segment koji itekako obilježava crveni tepih kako same dodjele, tako i Vanity Fair partyja. Iako ove godine nismo bili svjedoci velikih glamuroznih frizura i ekscentričnog make-upa, moramo priznati da nismo razočarani jer smo ipak vidjeli nekoliko dobrih lookova koji savršeno utjelovljuju old Hollywood estetiku, koja i obilježava ovu večer. Od elegantnih visokih punđi do sjajne, blistave kože, evo pregleda glavnih trendova ljepote koji su dominirali crvenim tepihom ovogodišnjih Oscara:

1. Visoke punđe

Jedan od najistaknutijih trendova viđenih na Oscarima bio je povratak klasične visoke punđe. Zvijezde su ukrašavale svoje elegantne punđe s raznim dodacima, dodajući dodir sofisticiranosti na crvenom tepihu, pa se ova frizura pokazala kao ultimativni izbor za prikazivanje vječne elegancije i glamura.

© Fotografije: Profimedia
© Fotografije: Profimedia

© Fotografije: Profimedia

2. Sjajna koža

Svjetlucava koža bila je ponavljajuća tema među prisutnima, signalizirajući, sada već učestali, pomak prema prihvaćanju prirodne ljepote i minimalističkog make-upa. Tako je sjajna podloga sa suptilnim naglascima rumenila, bronzera i highlightera, bila u fokusu, a ovaj make-up omogućio je brojnim svjetskim zvijezdama zdravi sjaj kao temelj za elegantni izgled koji nadilazi trendove.

View this post on Instagram

A post shared by Rachel Goodwin (@rachelgoodwinmakeup)

3. Nježne nude usne

U skladu s temom suptilne elegancije, neutralne usne su očekivano bile u fokusu na crvenom tepihu. Od mekih breskvastih tonova do toplih bež nijansi, slavne osobe su prihvatile neutralne nijanse ruža, a samo neke od njih bile su Margot Robbie, Ariana Grande i Emma Stone. Rezultat? Prirodne laskave usne savršene za ovu svečanu prigodu.

© Fotografije: Profimedia
© Fotografije: Profimedia

© Fotografije: Profimedia

4. Blago naglašene oči

Iako su neutralne usne bile u fokusu, oči su ipak dobile svoj trenutak, a u umjesto intenzivnih sjenila i dramatičnih linija, zvijezde su se odlučile za suptilne naglaske poput svjetlucavih tonova ili blagih eyelinera kako bi istaknule svoj prirodni oblik oka. Ovaj pristup naglasio je suptilnu eleganciju i dodao dozu tajanstvenosti bez prevelike napadnosti.

View this post on Instagram

A post shared by Check the Tag (@checkthetag)

5. Prirodne frizure i opušteni bob

Uz visoke punđe, mnogi žene nosile su prirodne, elegantne frizure koje su naglašavale teksturu i pokret kose. Ovo opušteno, beznaporno izdanje dopunjavalo je minimalistički pristup make-upu i ukupnom izgledu, stvarajući dojam neobuzdane elegancije. Posebno se istaknula bob frizura koju smo mogli vidjeli kod Zendaye, Sydney Sweeney, Florence Pugh i Carey Mulligan.

© Fotografije: Profimedia
© Fotografije: Profimedia

© Fotografije: Profimedia

View this post on Instagram

A post shared by ELLE Croatia (@ellecroatia)

U zaključku, beauty trendovi prikazani na Oscarima naglašavali su kolektivno prihvaćanje prirodne ljepote i autentičnosti, a iako će neki reći da je nedostajalo malo više glamura, izgleda kako su zvijezde ovaj put kroz minimalizam i eleganciju slavile individualnost i bezvremensku ljepotu.

Ljepota