Promo
Promo //

Promo

Sve što naša koža treba u toplijim mjesecima je hidratizacija i prozračnost, pa se gelaste teskture, kako krema, tako i ostalih proizvoda za lice, nameću kao idealno riješenje. U nastavku donosimo najbolje iz aktualne ponude brendova.

Gelaste kreme s godinama su postale sve popularniji izbor mnogih, posebno u proljetnim i toplim danima. Njihova lagana tekstura čini ih idealnim proizvodom za njegu kože tijekom ovih godišnjih doba jer se lako razmazuju i upijaju u kožu, pa samim tim ne stvaraju onaj osjećaj težine na licu koji je na plus 25 skoro pa nepodnošljiv.

Također, gelaste kreme često imaju osvježavajući učinak na kožu, što je posebno dobrodošlo u toplijim mjesecima kada koža može biti sklona suhoći ili umornom izgledu. Mnoge gelaste kreme sadrže prilagodljive formule koje odgovaraju različitim tipovima kože, pa bez obzira imate li masnu, suhu ili osjetljivu kožu, možete pronaći gelastu kremu koja će odgovarati vašim potrebama. Dobra vijest za sve one s masnijom kožom je da gelaste kreme često imaju matirajući učinak koji pomaže u kontroliranju sjaja i masnoće na licu.

Pexels
Pexels

Pexels

Ključni sastojci

Gelaste kreme imaju svoju karakterističnu teksturu zbog specifičnih sastojaka koji se koriste u njihovoj formulaciji. Prvi i glavni sastojak je svakako voda koja omogućava kremi osjećaj svježine na licu. Sljedeći bitni sastojak je glicerin, hidratantna supstanca koja ima sposobnost privlačenja vode, što pomaže u održavanju hidratacije kože. Silikonski derivati poput dimetikona ili ciklometikona također su čest sastojak u gelastim kremama jer se pomoću njih postiže njihova lako razmaziva tekstura. Hidrogel i ekstrakti biljaka poput aloe vere, krastavca ili zelenog čaja, osvježavaju kožu i pridonose njezinoj elastičnosti. Kombinacija ovih sastojaka zajedno s odgovarajućom tehnologijom formulacije omogućuje stvaranje gelaste teksture koja je lagana, osvježavajuća i učinkovita u pružanju potrebne hidratacije koži.

Pexels
Pexles

Pexels

Idealna podloga za šminkanje

Zbog lagane teksture i brze apsorpcije, gelaste kreme često se koriste kao podloga za šminku. Pomažu u stvaranju glatke i hidratizirane površine na kojoj šminka izgleda besprijekorno, pa vam uz jednu dobru gelastu kremu uopće nije potreban primer prije šminkanja, a s obzirom na to da u toplijim mjesecima svakako koristimo manje šminke nego inače, jedan sloj kreme bit će vam sasvim dovoljan.

View this post on Instagram

A post shared by JULIA KAMMERER (@julia.kammerer)

Top 10 gelastih proizvoda za njegu lica

Environ Focus Care Comfort + Clostrum Gel – 61 Eur

gel krema
Promo

gel krema

Biologique Recherche Emulsion Gel Biosensible  - smirujuća i hidracijska emulzija za lice  (50 ml – 165 Eur)

gel krema
Promo

gel krema

Lancôme Hydra Zen hidratantna gel-krema za mješovitu kožu lica (79 Eur)

gel krema
Promo

gel krema

MBR Gentle Moisturising Gel – gel za intenzivnu hidraciju i blistavo čistu kožu (50 ml -  119 Eur)

gel krema
Promo

gel krema

Vichy Aqualia Thermal Gel hidratantna gel-krema za mješovitu kožu lica (28,17 Eur)

gel krema
Promo

gel krema

Environ Skin Essentia AVST Gel – 49 Eur

gel krema
Promo

gel krema

Clinique Moisture Surge 72-Hour intenzivna gel-krema za dehidrirano lice (54,59 Eur)

gel krema
Promo

gel krema

Dermalogica calm water gel (58 Eur)

gel krema
Promo

gel krema

Biologique Recherche Gel ADN Silkgen  - osvježavajući hidracijski fluid za lice (50 ml – 239 Eur)

gel krema
Promo

gel krema

Environ Skin Essentia Eye Gel – 38 Eur

gel krema
Promo

gel krema

Neutrogena Hydro Boost Face hidratantna gel krema za lice (19,95 Eur) 

gel krema
Promo

gel krema

Avène Hydrance Aqua-gel blaga hidratantna gel krema 3 u 1 (23,40 Eur)

gel krema
Promo

gel krema

Ljepota