Honor
promo //

Honor

Sudionici izazova postavljaju se u atletsku pozu, objavljuju fotografiju ili video uz hashtag #HONORtheChallenger i nominiraju druge da se pridruže. Ovaj izazov je okupio više od 4,000 ljudi iz cijelog svijeta, uključujući poznate sportaše kao što su britanski gimnastičar Nile Wilson i francuski skakač na skuteru Antoine Scoot. Hashtag je dosad prikupio 85 milijuna pregleda i generirao 11 milijuna interakcija, značajno povećavajući globalnu svijest o ALS-u.

U skladu s predanošću tvrtke HONOR inovacijama, HONOR je prva marka pametnih telefona koja je predstavila tehnologiju praćenja očiju u svom operativnom sustavu MagicOS 8.0. Ova tehnologija omogućava korisnicima, uključujući osobe s ograničenom mobilnošću, upravljanje svojim uređajima samo s pomoću očiju, što će biti dostupno globalno od 27. kolovoza 2024. godine.

"ALS je progresivna bolest živčanih stanica koja postupno oslabljuje mišiće," objašnjava Limore Noach, izvršna direktorica ALS Zaklade Nizozemske. "Svaki gubitak funkcije je trajni, a mnogi pacijenti u kasnijim fazama bolesti često imaju kontrolu samo nad pokretima očiju."

Osim tehnologije praćenja očiju, HONOR se aktivno bavi razvojem neinvazivnih tehnologija sučelja mozak-računalo (BCI). Ove tehnologije omogućuju komunikaciju s vanjskim uređajima putem moždanih signala, čime se otvaraju nove mogućnosti za osobe s invaliditetom. HONOR teži inspiriranju budućih tehnoloških rješenja koja će olakšati život osobama s invaliditetom i onima kojima je potrebna dodatna pomoć.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli HONOR Hrvatska (@honor.hrvatska)

Da bi dodatno podigao svijest o ALS-u i odao počast onima koji se suočavaju s ovom bolešću, BBC StoryWorks Commercial Productions producirao je kratki film o umjetniku i izazivaču ALS-a Bernardu Mulleru. Film prikazuje kako Bernard Muller koristi tehnologiju praćenja očiju za izrađivanje umjetničkih djela, ističući kako umjetna inteligencija može poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom.

Pozivamo sve korisnike društvenih mreža da se uključe u #HONORtheChallenger izazov i pomognu u podizanju svijesti o ALS-u. Pridružite se pokretu na TikToku, Instagramu, X-u i Facebooku.

Lifestyle