samsung
//

samsung

Samsung Newsroom istražio je zašto je ova napredna tehnologija klimatizacije tako dobro prihvaćena među potrošačima širom svijeta. Nedavno Samsung istraživanje među 1840 ispitanika iz Brazila, Indije, Italije, Južne Koreje, Tajlanda i Sjedinjenih Američkih Država otkrilo je da 44,6% (820) daje prednost WindFree™ klimatizaciji. Više od polovice ovih korisnika (58%) odabralo je 'udoban san' kao primarni razlog za odabir WindFree™ klima uređaja. Rezultati pokazuju da sve veći broj korisnika očekuje da će klima uređaji nadilaziti tradicionalne funkcije hlađenja i nuditi opcije prilagođene za svaku situaciju.

Osim toga, istraživanje je pokazalo da se klima uređaji najviše koriste prije i poslije spavanja. Gotovo polovica (48%) ispitanika koristi svoje klima uređaje od 21 sat do spavanja, a preostalih 42% za vrijeme spavanja.

Napredna struktura klima uređaja s WindFree™ tehnologijom omogućuje ravnomjernu raspodjelu protoka zraka kroz 23.000 mikrorupica. Nakon što prostorija postigne zadanu temperaturu, jedinica se automatski prebacuje na WindFree™ način rada — lagano hladi prostor bez neugodnog osjećaja hladnog zraka na koži i stvara optimalne uvjete za duboki san.

Drugi razlog koji su korisnici naveli za izbor WindFree™ klima uređaja je 'ušteda energije u usporedbi s normalnim načinom rada'. S obzirom na to da ušteda energije postaje sve značajnija uslijed klimatskih promjena, rezultati istraživanja pokazuju da WindFree™+ tehnologija zadovoljava zahtjeve korisnika za smanjenom potrošnjom električne energije.

U WindFree™ načinu rada, potrošnja električne energije smanjena je do 77% 4  u usporedbi s maksimalno ohlađenim okruženjima, što donosi značajne uštede na računima za struju tijekom ljetnih mjeseci.

Dodatno, ispitanici su odabrali WindFree™ klima uređaj kako bi osigurali 'ravnomjerno hlađenje' (50%), 'minimalnu fizičku iritaciju' (48%) i korištenje 'AI automatskog hlađenja'; (44%).

WindFree™ klima uređaj dobio je brojne međunarodne nagrade uključujući glavna priznanja treću godinu zaredom na Korean Innovation Frontier Awards 2024.; MCE Excellence Award na Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2024., vodećoj globalnoj izložbi HVAC i rashladnih uređaja; i nagradu Najviša kvaliteta/cijena za kategoriju klima uređaja 2022. godine od Njemačkog instituta za kvalitetu i financije (ITQF), jednog od vodećih europskih certifikacijskih tijela.

'Od svog predstavljanja 2016. godine, WindFree™ klima uređaj stekao je značajno priznanje korisnika diljem svijeta. Nastavit ćemo pružati inovativne proizvode koji na personaliziran način brinu o svim našim korisnicima', rekao je Byoungha Song, voditelj odjela za planiranje klimatizacijskih rješenja, DA Business u Samsung Electronics.

Lifestyle