Toyota CH-R //

Interaktivna produkcija od sedam scena - pod nazivom "The Night That Flows"- postavljena u golemom prostoru The Printworks u Londonu. Stotinjak sretnika pristiglih iz cijeloga svijeta imalo je priliku sudjelovati u nevjerojatnoj avanturi o jednoj izmišljenoj noći koja se odvijala u pet europskih gradova - Berlinu, Milanu, Parizu, Barcelonu i Londonu. I sve to vođeni narativom koji je pripovijedala ni manje ni više nego holivudska zvijezda Milla Jovovich, potičući nas da pronađemo svoj „savršeni flow“ inspiriran dizajnom tada novog automobila koji je navijestio novu eru Toyote - Toyota C-HR, napravljenog da izgleda kao da se uvijek kreće, čak i kada miruje.

Iako sam u životu bila na bezbroj evenata, što u Hrvatskoj, što po cijelom svijetu, „immersivetheatre“ u Londonu bio je događaj koji se ne zaboravlja. U nekoliko sati kao glumci prošetali smo modnom pistom Milana s Fabiom Attanasiom, talijanskim modnim dizajnerom, te talijanskim modelom Giorgiom Palmas; u pariškom kasinu igrali smo rulet pod palicom francuskog krupijea Etiennea Pradiera nakon čega me je (jer sam naravno upravo ja pobijedila na ruletu!) francuski reli vozač Guerlain Chicherit brzinom svjetlosti provozao oko ogromnog projektiranog stola za rulet, prikazujući dinamiku vožnje automobila, tečno kretanje i kontrolirane reakcije. U Barceloni smo, pak, plesali s španjolskim DJ-em Cuarterom, a putovanje je završilo u londonskom baru Alexa Kratena i Simonea Caporale, u kojem nam se na kraju pridružila i sama Milla Jovovich. Samouvjerena, ljubazna, s osmijehom koji obara s nogu, ispijala je s nama koktele i neobavezno ćakulala. Zanimalo me je koliko joj znači slavensko podrijetlo. „Tata je iz Crne Gore, no ja sam rođena u Kijevu, otkud smo se davno odselili u SAD“, uzvratila je ispričavajući se što ne zna pričati crnogorski, osim „Zdravo!“ i „Kako si?“

Milla je bila tu večer s nama kao ambasadorica prvog Toyotinog CH-Ra i zaista u potpunosti utjelovila ono što taj automobil zaista ima, a to je savršeni flow – najveći mogući balans između top dizajna, fenomenalnih karakteristika, nepretencioznosti, lakoće i čistog užitka. Samosvjesna je, odlično balansira između obitelji i posla i, što je najvažnije, a to se osjeti odmah kad nekoga upoznate – sretna je upravo takva kakva jest, opuštena i svoja!

Milla je vozila plavi s crnim krovom CH-R, ja sam se vratila u Zagreb toliko oduševljena da nisam izdržala i samo nekoliko mjeseci kasnije kupila sam svoj. Doduše - crni, jer kad je riječ o automobilu, onda je crna moja boja.

Automobil koji je postavio nove standarde

Toyota C-HR je automobil koji za Toyotu, od samih ima vrlo vrlo specifičnu i vrlo odgovornu ulogu. U segmentu crossovera postavio je posve nove standarde dizajniranja i od prvog dana upravo ta Toyota razlikovala se od svih ostalih automobila na cesti. Uz to, izrazito je ugodna za voziti, nije mala, a opet pravi gradski auto koji možeš bilo gdje parkirati, dovoljno robusna da je mogu voziti i muškarci, a s druge strane idealna za ženu koja zna što hoće i ima stav. Upravo stoga nisam ni trenutka razmišljala kad sam dobila poziv na promociju druge generacije tog izrazito uspješnog modela. Ovaj put putovali smo na jug Francuske, destinaciju koja sama po sebi mami na ugodu i užitak.

Hrvatski automobil 2024. godine

Novi C-HR razvijen je u Europi sa fokusom na europske kupce koji se u automobilskom svijetu smatraju najzahtjevniji u svim područjima. Upravo oni od automobila najviše očekuju u pogledu dinamike vožnje, potrošnje, ekologije, sigurnosti i sl. A novi C-HR odmah je pokazao da zaista oduševljava. Čim je došao na tržište prometni stručnjaci su ga okrunili titulom Hrvatskog automobila 2024. godine.

Iako sam i dalje bila „zaljubljena“ u svoj „stari“ CH-R, moram priznati da su me ugodno iznenadile promjene i poboljšanja u novom modelu koji je zadržao prepoznatljivi futuristički dizajn, a istodobno je puno pregledniji i, čini mi se, agilniji. Prednji dio automobila podsjeća na morskog pasa, a isklesani blatobrani stvaraju voluminozni efekt i automobil vizualno čine širim, poput tigra koji čuči i sprema se skočiti naprijed. Karakteristična linija C-HR-a još je odvažnija i izražajnija u novoj generaciji, teče kroz cijeli profil - od prednjeg do stražnjeg dijela. Osim toga, ovim modelom je Toyota prvi puta predstavila kvake koje se nalaze u potpunosti u ravnini sa karoserijom. Stražnja LED svjetla koja osvjetljavaju ime modela, dolaze u svim razinama opreme. Model se nudi u dvobojnoj varijanti i uz panoramski stakleni krov.

Unutrašnjost je fenomenalna, uz osvjetljenje u čak 64 boje. Boje se mijenjaju svakog sata i povezane su sa različitom dinamikom unutar i izvan automobila. Osim ovoga, C-HR se smatra ekološkim predvodnikom u liniji Toyote jer je u njegovom nastajanju udvostručena upotreba recikliranih materijala. U Marseilleu sam vozila moćni 2.0 plug-in hibrid, koji je apsolutni prvak u performansama, bez obzira na to vozite li ga u gradu, na autocesti ili okolnim cestama. Mi smo se provozali po jugu Francuske, isprepletenom prekrasnim plažama, bajkovitim nacionalnim parkom i na kraju užurbanim ulicama samog Marseillea i ponovno otkrili svoj „savršen flow“ – balans svega što čini život, u savršenim omjerima, baš onakvim kakav Toyota CH-R jest. Jedinstven, autentičan i neponovljiv! Jer život se uvijek kreće – čak i kad miruje.

 

Lifestyle