//

Honor Magic V3

Sjećate li se vremena kada su prvi modeli pametnih telefona tek počeli osvajati tržište? Ti uređaji, često ne veći od današnjih klasičnih telefona, bili su fokusirani isključivo na one najosnovnije funkcije. Pozivi i slanje poruka bili su njihova primarna svrha dok su kamere bile vrlo jednostavne, često s ograničenim mogućnostima zbog kojih nam je fotkanje više predstavljalo izazov, a najmanje užitak. Pored svega toga, naravno da AI značajkama gotovo da nije bilo ni traga te su tu enigmu dizajneri mobilnih uređaja tek kroz godine postepeno otkrivali i nadograđivali ne bi li svojim korisnicima pružili što bolju funkcionalnost i personalizaciju.

Čini se da su vrijeme upravo ovakvih tehnoloških transformacija zato najbolje iskoristili proizvođači sklopivih telefona od kojih se posebno istaknuo najnoviji i rekordno tanki HONOR Magic V3 koji se može pohvaliti s čak 39 medijskih nagrada osvojenih na rujanskom IFA 2024 sajmu održanog u Berlinu. Kako uzbuđenje i sva iskustva ne bi ostala samo u samo u Njemačkoj, među prvima smo ga imali priliku dobiti na korištenje i testirati izravno u samom srcu Mediterana – tijekom našeg putovanja u Istru!

Hoće li uz pomoć magičnog HONOR-a V3 Poreč od sada dobiti novu dimenziju, jesmo li dobili pravog poslovnog partnera koji nam pomaže u multitaskingu, koje smo AI značajke koristili te jesmo li ga trebali puniti po kafićima svako malo doznajte u nastavku.

SPOJ ELEGANCIJE I PRAKTIČNOSTI

I dok mnogi eksperimentiraju s dizajnom sklopivih telefona koji većinom daju osjećaj glomaznosti, iz HONOR-ovog laboratorija izlazi pažljivo projektiran uređaj s profilom tankim samo 9,2 mm dok je preklopljen, a 4,35 mm kad je rasklopljen što, ne samo da je dovoljno da s trona skine svog prethodnika HONOR Magic V2 već dobiva i titulu trenutno najtanjeg preklopnog uređaja na tržištu. Zapravo nije loše za pomisliti kako u svijetu sve 'debljih' trendova, kao i naših potreba i želja o tome kako bi idealan telefon trebao izgledati, HONOR nam uistinu osigurava sve tanje mobitele koji ujedno predstavljaju i izuzetno laganu snagu od svega 226 g. Ako pitate nas, to nas posebno veseli jer nam je stao baš u svaki džep.

//

Honor Magic V3

Dio koji nas je, usudimo se reći, posebno zadivio odnosi se na sofisticiran spektar boja u kojima ovaj model dolazi, a čiji je koncept utemeljen na ideji o spajanju prirode i čovječanstva. Mi smo ekskluzivno dobili priliku uživati u živahnoj tzv. tundra zelenoj koja, kada je izložena suncu, u prvi tren možete imati dojam da dodatno reflektira male kristale, a koja nas je istovremeno odmah asocirala i na palme u Istri. Na hrvatskom tržištu ovaj je HONOR dostupan isključivo u elegantnoj crnoj koja može biti savršen 'touch' svakoj fashion kombinaciji.

RASKOŠ BUTTERFLY EFEKTA

Izgleda da se ponavlja povijest hypea po pitanju potražnje preklopnih telefona koje su, neki od nas, jedva čekali u djetinjstvu kako bi imitirali velike poslovnjake. I da, danas mu se vrlo vjerojatno najviše i mogu veseliti ljudi iz business svijeta jer im ovaj uređaj zaista može biti produžena ruka u obavljanju svih poslovnih zadataka na još jednostavniji i zabavniji način, a sve zbog Butterfly zaslon efekta koji telefon samo u jednom potezu – nalik leptirovom otvaranju krila - transformira u mini tablet.

//

Honor Magic V3

Iako nas je u prvi tren iznenadila instant promjena njegove veličine, to nas ipak nije zaustavilo da nastavimo istraživati sve načine na koje možemo koristiti njegova dva zaslona od 7,92 inča što dodatno potvrđuje da HONOR uspijeva u svojem naumu pružanja drugačije komunikacije i povezivanja na relaciji korisnik – uređaj. Budući da naše putovanje u Istru nije uključivalo samo odmaranje, koristili smo ga i u svojem radu na zadacima različitog intenziteta u kojima se pokazao kao jako dobra podrška u kontekstu multitaskinga. Vrlo brzo smo ga počeli koristiti za pregled različitih PDF datoteka (pretežito na stranim jezicima) dok smo paralelno s njima na drugom ekranu evidentirali najključnije bilješke uz pomoć HONOR Notes prevođenja uživo (HONOR Notes Live Translation) – AI tehnologije koja omogućuje vrlo brzo i točno prevođenje dokumenata čak i u pokretu. Nije ni čudo što bi, umjesto laptopa u ruksaku, počeli sve češće nositi svoj HONOR Magic V3 u džepu jer bi s bilo kojeg mjesta (pretežito nagužvanih kafića), mogli obaviti sve jednako, a opet na daleko brži i praktičniji način.

Nakon cijelog dana, ipak nam je najdraže bilo vratiti se u apartman i omogućiti sebi kvalitetan me-time. Pa tako preporuka za sve ljubitelje čitanja e-knjiga, a posebno fantastike jer upravo sve one utopije o kojima inače čitamo postaju stvarnost uz dodatnu AI Eye Comfort i Defocus Display čarobnu tehnologiju ovog modela koja pruža sveobuhvatnu zaštitu vida. Prilikom našeg čitanja Harry Pottera (da, počeli smo se već pripremati za cozy jesensko razdoblje), bilo je odmah vidljivo kako uređaj automatski optimizira svjetlinu na temelju uvjeta okoline, a posebno tijekom večeri kada je prilagodio temperaturu boji večernjeg osvjetljenja i na taj način smanjio štetno plavo svjetlo.

//

Honor Magic V3

OSLOBODI UNUTARNJEG HARCOURT FOTOGRAFA U SEBI

Ako je netko poznat po iskazivanju velike ljubavi prema kvalitetnoj fotografiji onda smo to svakako mi i zato nas je istraživanje svih nadograđenih opcija u ovoj kategoriji činilo najviše uzbuđenima. Samo jedan pogled na stražnju kameru koja ujedno asocira na osmerokutnu kupolu, odaje dojam da se iza njenog stakla krije visoko-kompleksan  mehanizam koji bi potencijalno mogao konkurirati čak i profesionalnim fotoaparatima. Zapravo, nismo ni daleko od istine jer njegov inovativni HONOR Falcon sustav kamera uključuje 50 MP telefoto objektiv, glavnu kameru s 50 MP i ultraširoku kameru s 40 MP.

//

Honor Magic V3

Upravo zbog pružanja detaljnih, jasnih i životopisnih fotografija – čak i uvjetima slabijeg osvjetljenja, službeno smo pobijedili u utrci okidanja najviše fotografija u odnosu na strane turiste koji su u to vrijeme također posjetili grad Poreč. Širokokutni objektiv omogućio nam je da uhvatimo nevjerojatnu panoramu grada, mora i ostalih zanimljivih gastro objekata, glavnom kamerom najčešće smo fotografirali naše gastro užitke, a zahvaljujući periskopskom telefoto objektivu i oni najsitniji detalji i teksture postaju nam sve vidljiviji - čak i na većim udaljenostima.

//

Honor Magic V3

Nismo mogli odoljeti ni testiranju AI Brisač (AI Eraser) opcije koja nam je omogućila uklanjanje neželjenih objekata sa slika, bez upotrebe alata poput Canve ili Photoshopa za koje bi nam trebao laptop.

//

Honor Magic V3

Za one iskusnije i potencijalno s OCD-jem, tu je i PRO opcija koja omogućuje potpunu kontrolu nad ekspozicijom odnosno njenim ključnim komponentama kao što je ISO, otvor blende i brzina okidača dok će ljubitelje portretne fotografije posebno obradovati suradnja HONOR-a i francuskog studija Harcourt. Rezultat njihove kooperacije integriran je u sam mobitel u vidu AI tehnologije koja koristi napredne algoritme kako bi osigurala savršeno osvjetljenje i naglasila svaki detalj lica. Rezultat su elegantni, visokokvalitetni portreti s profinjenim kontrastima i dubinom – baš kako očekujemo „just-left-the-salon“ efekt nakon što smo posjetili svog frizera, HONOR nam daje „just-left-the-foto studio“ osjećaj nakon fotkanja.

DUG JE PUT DO MODA „ŠTEDNJA BATERIJE“

Nema boljeg načina da stavimo „točku na i“ cjelokupnom iskustvu putovanja i razgledavanja Istre s novom zvijezdom HONOR preklopnika od toga da odgovorimo na jedno od, također, najvažnijih pitanja: „Koliko mu traje baterija?“. I ne, na žalost mu ne traje svih 7 dana koliko smo bili tamo, ali nam se pokazalo da u prosjeku izdrži 2 dana kontinuiranog korištenja. Kako bi svatko od vas mogao dugo uživati u svojem novom digitalnom suputniku – ovisno o intenzitetu njegovog korištenja i vrsti aplikacija, za njegovu dugotrajnost zaslužna je silicij-ugljična baterija treće generacije koja, ne biste vjerovali, također uz pomoć integracije AI samostalno optimizira potrošnju energije. 

Zato mislimo da će gejmeri u tom kontekstu najviše profitirati jer AI algoritmi na inteligentan način upravljaju njegovim žičnim i bežičnim punjenjem i pražnjenjem, a prepoznaju i različite temperature kao i scenarije korištenja, prilagođavajući rad baterije za postizanje maksimalne učinkovitosti. Sasvim je razumljivo da na taj način sam uređaj produljuje trajanje svoje baterije i omogućuje svojim korisnicima uživanje u svojem novom digitalnom suputniku daleko duže od svojih prethodnika, ali i konkurencije. 

Kao korisnici različitih operativnih sustava i modela mobitela, moramo priznati da nas je HONOR Magic V3 vrlo ugodno iznenadio – čak do te mjere da bismo potencijalno mogli promijeniti smjer investiranja u budući mobilni uređaj. Pored izuzetno elegantnog i najtanjeg dizajna do sada, kao i brojnih AI značajki, oduševio nas je svojom brzinom, praktičnosti, dugotrajnosti baterije, a posebno dualnim zaslonom koji može biti od velike pomoći osobama s puno obaveza i potrebom za uporabom složenijih aplikacija u isto vrijeme.

Za više informacija o samoj ponudi i dodatnim specifikacijama samog uređaja, svakako posjetite HONOR službenu web stranicu, Facebook ili Instagram profil i osjetite dašak inovacije već u samom startu.

*Dodatna napomena: sve fotografije, izuzev onih na kojima je vidljiv sam mobilni uređaj, snimljene su HONOR Magic V3 uz pomoć AI značajki.
Lifestyle