Chappell Roan
Instagram //

Chappell Roan

U nedavnom intervjuu za britanski The Guardian, glazbenica Chappell Roan se dotakla politike. Novinarki Kate Solomon je kazala da u svakom pogledu ima problema sa svojom vladom. "Postoji toliko stvari koje želim promijeniti. Zbog toga ne osjećam pritisak da nekoga podržim jer problema ima na obje strane" objasnila je svoje stajalište. Chapell se ne boji izraziti svoj mišljenje. Štoviše, ne boji se kazati ono što nije popularno. 

@chappellroan

 

♬ original sound - chappell roan

Roanine riječi su se danima izvlačile iz konteksta te su je optužili da sjedi na dvije stolice. Zbog toga je odlučila snimiti TikTok video u kojem je dodatno objasnila citat iz The Guardianovog intervjua koji je očito mnoge uzrujao. "Važno mi je da preispitujem autoritet, svjetske lidere, sebe i svoj algoritam. To je važno zato što mislim da tako idemo naprijed" rekla je u TikTok video. Glazbenica je upala u spiralu objašnjavanja same sebe tako da je jutro nakon snimila video u kojem je objasnila video od dan prije. Tada je rekla da glasanje i podrška nisu isto. "Djela su glasnija od podrške" te je jasno i glasno kazala da neće glasati za republikanskog kandidata Donalda Trumpa nego za kandidatkinju iz redova demokrata Kamalu Harris. "Ne, ne glasam za Trumpa. I da, uvijek ću preispitivati one koji su na vlasti i one koji odlučuju o životima drugih ljudi." 

@chappellroan

Im done talking about it. If you dont get what im saying from this, its a lost cause. And im not forcing you to agree with me. This is my statement. Have a good day

♬ original sound - chappell roan

Ovakav način komuniciranja političkih stajališta i svjetonazora nije svakodnevno za američku pop kulturu koja ima povijest iskazivanja čvrste potpore jednom kandidatu ili kandidatkinji. Primjer je glumac Arnold Schwarzenegger koji je bio republikanski guverner u saveznoj državi Kaliforniji. Glazbenica Barbara Streisand je podržala bračni par Clinton. Godine 1996. je podržala Billa Clintona nastupivši na Beverly Hillsu na skupljanju donacija za izbore iste godine na kojima se s Bobom Doleom natjecao za mjesto u Bijeloj kući. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish)

Veliki dio američkih izbora je praćenje koja poznata osoba i kada će postaviti bilo što vezano za ovu tematiku. Tako se mjesecima špekuliralo zašto Taylor Swift nije otvoreno podržala Harris, da bi to na kraju napravila tik nakon prve debate između nje i Trumpa koja se održala prije dva tjedna. Ovo je toliko razbjesnilo Trumpa da je na vlastitoj društvenoj mreži Truth napisao: "MRZIM TAYLOR SWIFT." Beyonce je dopustila Harris da koristi njezinu pjesmu "Freedom", Billie Eilish i Finneas prošli tjedan su snimili video iskazivajući podršku demokratskoj kandidatkinji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Chappell Roan je rijetka osoba na celebrity sceni koja se usudila kritički sagledala političku situaciju. Preko bare se politika svodi na crno bijelu karakterizaciju, a ona se usudila progovoriti o političkoj polarizaciji. Jedna od stvari koja joj ipak prijeti je konstantno objašnjavanje svojih navoda. Ako tako nastavi, Roan bi mogla izgubiti bitku sa gluhim telefonima. 

Pop kultura