doc. dr Vesna Ramljak
fotografije. mateo mučnjak, john pavlish //

doc. dr Vesna Ramljak

Najvažnija kategorija svakog izdanja prestižnih Elle Style Awards je ona za životno djelo. Tom posebnom nagradom slavimo sve one koji su svojim napornim radom i postignućima unaprijedili hrvatsko društvo, kulturu i znanost. Ovogodišnja dobitnica važne NAGRADE ZA ŽIVOTNO DJELO powered by LEXUS je doc.dr. Vesna Ramljak.

doc. dr Vesna Ramljak
mateo mučnjak //

doc. dr Vesna Ramljak

Izuzetno važnu nagradu ELLE redakcije su doc. dr. Vesni Ramljak uručile Jelena Veljača, glavna urednica ELLE Hrvatska i Ivona Čulo, direktorica tvrtke MediaVerse, nositelja licence ELLE za Hrvatsku. U emotivnom uvodnom govoru, koji je naglasio važnost ove nagrade i uzvišeni trenutak koji ju prati, Jelena Veljača i Ivona Čulo su istaknule važnost i prisutnost žena u industrijama kojima dominiraju muškarci, te koliko je važno podržati sve žene inovatorice i znanost koja nam može donijeti bolje sutra. Upravo je zbog svega toga, ali i puno više, doc. dr. Ramljak dobitnica ove nagrade.

doc. dr Vesna Ramljak
mateo mučnjak //

doc. dr Vesna Ramljak

jelena veljača i ivona čulo
mateo mučnjak //

jelena veljača i ivona čulo

Nakon preuzimanja ovog velikog priznanja, Vesna Ramljak se našalila kako, iako je dobila nagradu za životno djelo, njen posao i borba za zdraviju budućnost žena neće nikada prestati. U svom govoru je istaknula važnost zalaganja za žensko zdravlje, te kako je pred svima njima i dalje dug put, bez obzira na sve što se na tom području postiglo u posljednjim godinama. Nagradu je posvetila svojoj kćeri i unuci, a ispratio ju je gromoglasan pljesak svih prisutnih.

dr. doc. Vesna Ramljak
john pavlish //

dr. doc. Vesna Ramljak

Doc. dr. Vesna Ramljak, pročelnica Zavoda za onkološku patologiju i kliničku citologiju KBC-a Sestre milosrdnice i predsjednica Udruge Europa Donna Hrvatska, godinama je borac za kvalitetnije liječenje žena oboljelih od raka dojke. Ljubav prema medicini u njoj su potaknule žene - njezina teta, također liječnica, i velika Marie Curie, o kojoj je čitala. Njezin stručni i znanstveni interes su citodijagnostika tumora, posebice tumora dojke i štitnjače, imunocitokemijske značajke tumora i primjena novih dijagnostičkih metoda u citologiji imunocitokemijske i molekularne biologije. Predsjednica je udruge Europa Donna Hrvatska -  Hrvatske koalicije za borbu protiv raka dojke i osnivačica projekta Jednodnevne dijagnostike bolesti dojke 'One stop diagnosis'.

doc. dr. vesna ramljak i anja kuga, pr specialist za lexus i toyota
john pavlish //

doc. dr. vesna ramljak i anja kuga, pr specialist za lexus i toyota

Svijetlu budućnost sa sobom nosi i Lexus, jedan od najinovativnijih proizvođača automobila na svijetu. Od predstavljanja prvog luksuznog sedana prije više od 30 godina, Lexus je postao sinonim za besprijekorni dizajn, kvalitetu i profinjenost. Pioniri su i predvodnici elektrifikacije luksuznih automobila, a njihova ponuda automobila uključuje samopunjive hibride, plug-in hibride i potpuno električne pogonske sustave. Bolja, održivija budućnost koja će za rezultat dati okoliš koji neće štetiti ljudskom organizmu je samo jedan od rezultata revolucije automobila koje su krenule upravo iz Lexusa.

Elle Style Awards