Hotel Cipriani
Unsplash //

Hotel Cavaletto

Elizabeth Taylor je nezaboravna ikona Hollywooda koja je, bez obzira na razne ratove s tabloidima, ostala vječna ikona ljepote i glamura. Iako o njenom životu znamo izuzetno puno, Elizabeth Taylor: The Lost Tapes otkriva nikad viđene i intimne intervjue s glumicom u kojima otkriva potresne i zanimljive detalje iz svog privatnog života. Jedan intervju s glumicom je bio posvećen njenim omiljenim mjestima za odmor, pri čemu je otkrila i nekoliko hotela u kojima je obožavala ljetovati!

Hotel Splendido, Italija

Ako planirate da vas partner zaprosi u hotelu, onda je ovo sigurno mjesto za to. Upravo to se dogodilo Elizabeth Taylor u apartmanu 471 kada je Richard Burton postavio zlatno pitanje smaragdnim Bulgari brošem. Ljubav pršti na sve strane, gdje god se okrenete u najglamuroznijem talijanskom hotelu koji je nekada bio samostan. Povezan je s Liz Taylor u nevjerojatnoj mjeri, a to nigdje nije bolje prikazano nego u La Terrazzi, gdje postoji čak i tjestenina pomodoro nazvana u njenu čast.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Splendido (@belmondhotelsplendido)

The Dorchester, London

Dorchester je bio hotel koji su voljeli roditelji Liz Taylor i u kojem je prvi put odsjela s njima sa 17 godina. Ovdje je ljubav duboka. Ne možete a da ne uživate u vrhunskom glamuru elizijskih dana hotela: Elizabeth Taylor koja odmara u svom zanosnom apartmanu Harlequin, želi samo bukete gardenija i đurđica u svojoj sobi ili se kupa u slavnoj kadi od ružičastog mramora gdje je Taylor, kako kaže, primila poziv koji joj je promijenio život i potvrdio njezinu glavnu ulogu u Kleopatri. U ovom hotelu je Cecil Beaton također snimio njezin najpoznatiji portret.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Dorchester (@thedorchester)

Beverly Hills Hotel

Malo je mjesta na svijetu sa snažnim osjećajem kontinuiteta i očuvane prošlosti koja sadašnjost čini posebnijom; ali 'Ružičasta palača' je upravo takva. Kroz hotel prevladava holivudska vibra stare škole, što je očigledno u fantastičnim bungalovima. Pet, da budemo precizni, uključujući onaj omiljeni Elizabeth Taylor koji je kasnije nazvan po njoj. Ovdje je Taylor provela šest od svojih osam medenih mjeseci. Iskreno, gdje bolje jedna filmska diva može ispijati martini u ružičastom satenskom kućnom ogrtaču uz izležavanje na bazenu?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Beverly Hills Hotel (@bevhillshotel)

Hotel du Cap-Eden-Roc, Francuska

U ovom je hotelu Elizabeth Taylor provela medeni mjesec s Conradom Hiltonom. Taylor je također ovdje započela svoju ljubavnu vezu s Richardom Burtonom (na istom putovanju). Ovo je stari jug Francuske, prava rivijera kakva bi trebala biti: jahte usidrene uz restoran Eden-Roc, gosti koji se tulumare, te se potom jutro nakon odmaraju kraj poznatog bazena sa slanom vodom koji je izdubljen iz bazaltne stijene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MENNOUR (@mennour)

Cipriani Venezia, Italija

Hotel je to u kojem je Elizabeth Taylor izgubila jedan (od mnogih) dijamantskih prstenja u bazenu. Bez obzira na to, ovo  je ultimativna zona udobnosti, nevjerojatna od trenutka kada zakoračite na elegantnu, privatnu, drvenu barku koja vas odvodi od Svetog Marka do njegovog mjesta na Giudecci. Zgrade su još uvijek obojene u blijedo breskvastu boju, poput najukusnijeg Bellinija, a okružene su romantičnim vrtovima u stilu Alise u zemlji čudesa, zajedno s vinogradima, i nekim od najimpresivnijih sobama koje se mogu zamisliti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hotel Cipriani (@belmondhotelcipriani)

Lifestyle