Adele
Dior Press //

Adele

Prije dva dana smo bili na pretpremijeri filma Joker: Ludilo u dvoje i filmom nismo bili pretjerano oduševljeni, ali zato pjesme nismo prestali slušati. Nećemo pretjerati kada kažemo da nam se album znao vrtjeti tri puta za redom. Došlo je do toga da smo zaista trebali upaliti nešto drugo, jer je postalo zabrinjavajuće. Šalu na stranu, izvedba pjesme "To Love Somebody" u izvedbi Joaquina Phoenixa i Lady Gaga je zaista predivna. Početkom tjedna smo imali glazbeni throwback kada smo slušali treći studijski album britanske glazbenice Adele 25. Uskoro će slaviti 10 godina i svaka pjesma zvuči potpuno bezvremenski. Za playlistu smo izdvojili "Sweetest Devotion" koju je posvetila svom sinu Angelu: I've been looking for you, baby/In every face that I've ever known/And there is something 'bout the way you love me. 

Nika Turković je ovaj tjedan predstavila svoju najnoviju pjesmu "tvoja." Turković ju je opisala kao sretnu ljubavnu pjesmu, ali je sve ostalo ostavila slušateljima na interpretaciju. I na ovoj pjesmi je ponovno radila sa svojim dugogodišnjim suradnikom Ivanom Pešutom koji je radio i na njezinom prvom albumu 11. 

Još jedna glazbenica s ovog područja koja nas je s novom pjesmom ostavila bez riječi je Senidah i numera "Phuket." Postoje dvije verzije ove pjesme: jedna sa stihovima i jedna u kojoj Senidah izgovara nedefinirane riječi. "Emocije su me tjerale da idem negdje iako nisam znala gdje da idem. Nalazila sam se u središtu svega i ne želim izgubiti osjećaje koji su bili prisutni dok sam radila na ovoj pjesmi. To je razlog zašto nema riječi" objasnila je. 

Na trenutak nas je podsjetila na Madonninu pjesmu "Frozen" iz 1998. godine. Očito je da pjesma nije ista, ali ima nešto spiritualno u zvuku. Madonna je na cijelom albumu Ray of Light, između ostalog, bila inspirirana psihodeličnom i Bliskoistočnom glazbom. Za vrijeme stvaranja albuma, proučavala je Budizam, Hinduizam i Kabalu čije se natruhe mogu čuti na cijelom uratku. 

Predzadnji izbor je nesuđeni singl "Getaway Car" Taylor Swift. Poznata je po lošem odabiru singlova koji ne prezentiraju album na kvalitetan način. Ova pjesma je favorit fanova i nadaju se da će snimiti videospot kada izađe reputation (Taylor's version). "Getaway car" je poznat i po videu iz studija u kojem Swift i Jack Antonoff (producent) u trenutku napišu stihove i melodiju za bridge pjesme. 

Playlistu završavamo još jednom glazbenicom koja je obilježila cijelu generaciju glazbenica i glazbenica - Fiona Apple. "I Want You to Love Me" je internetski glazbeni portal Pitchfork svrstao u top 10 najboljih pjesama ovog desetljeća (do sada). 

Lifestyle