Interstellar
IMDB //

Interstellar

Ovotjedna playlista redakcija se uvelike oslanjala na filmsku glazbu. Sredinom ovog tjedna smo dobili vijesti da Lady Gaga izbacuje prateći album za film Joker: Ludilo u dvoje i danas ga ne prestajemo slušati. Ono što je kod Gage vrijedno divljenja i dubljeg promatranja je sve što radi, stavi svoj nezamjenjivi potpis na to.

Danas smo slušali "Harlequin" i oduševljeni smo s njezinom verzijom pjesme "Smile" koju u originalu izvodi Jimmy Durante. Ista pjesma je bila dio prvog Jokera, a izgleda da će u ovom nastavku biti u njezinoj verziji. Njezina druga pjesma koje smo se prisjetili je "Look What I've Found" iz filma "A Star Is Born" koji je 2018. i 2019. bio u središtu pop kulture. 

Također smo ovog tjedna raspravljali o Justinu Bieberu i kako je industrija zabave godinama ignorirala uznemiravanje tada maloljetnog Biebera. Uspjeli smo se složiti da nam je "Love Yourself" jedna od najdražih iz njegove diskografije. S njim su pjesmu napisali Ed Sheeran i Benny Blanco te je momentalno postala hit. Iako je studio verzija već dovoljno predivna, live izvedba "Love Yourself" s Jingle Bell Balla 2015. godine nam je možda čak mrvicu draža. 

Mlada glazbenica koja se trenutno nalazi na uspješnoj svjetskoj turneji je Olivia Rodrigo. U drugom lockdownu je pjesma "drivers license" obilježila njezinu karijeru i 2021. godinu. Prošle godine je izbacila drugi album guts, mi smo stalno slušali "ballad of a homeschooled girl." 

Nadalje, pričali smo o našim najdražim filmovima i nije se mogao preskočiti film "Interstellar" britanskog redatelja Christophera Nolana. Nama je, kao i mnogima, jedna od prvih asocijacija sjajni soundtrack skladatelja Hansa Zimmera koji je Nolanov čest suradnik. "Cornfield Chase" je najpoznatija numera, a zvuk ogromnih orgulja koje se naziva kraljicom instrumenata je nemoguće izbaciti iz glave. 

Zadnji odabir je "The Daily Mail" Radioheada. Pjesma nije završila na finalnom cutu albuma The King of Limbs iz 2011. godine, bendov uradak koji je izuzetno podcijenjen. Pjesma započinje kao balada s Thomom Yorkeom na klaviru da bi eksplodirala. 

Pop kultura