Juraj Zigman
//

Juraj Zigman

Prošle smo godine proširili kategorije za modni dizajn. Umjesto nagrađivanja samo jednog brenda, tu smo kategoriju razdvojili na tri dijela: najboljeg streetstyle, show i wedding dizajnera. Konkurencija za svaku nagradu je bila velika, što nam još jednom dokazuje kako hrvatski modni dizajn živi i diše punim plućima. Kategorija najbolji modni dizajner show powered by Samsung Galaxy Z Flip 5 je definitivno bila jedna od najspektakularnijih. Juraj nam se nije mogao pridružiti na dodjeli prošle godine, no nagradu mu je uručila glavna urednica Jelena Veljača na njegovoj ovogodišnjoj reviji u Rijeci!

Juraj Zigman
//

Juraj Zigman

Jelena Veljača i Juraj zigman
Foto: Zvonimir Ferina //

Jelena Veljača i Juraj zigman

Kategorija Show slavi dizajnere koji su svoj forte pokazali u odijevanju poznatih osoba, stranih i domaćih. Kako za crveni tepih, tako i u obliku kostimografije za razne nastupe, koncerte, predstave i slično. Unatoč jakoj konkurenciji, ovogodišnja nagrada je otišla u ruke Juraja Zigmana. Beyonce, Nicki Minaj, Christina Aguilera, Cardi B, Megan Thee Stallion, Lizzo, Carol G, Little Mix, Rita Ora, Doja Cat, Ciara samo su neke od svjetskih zvijezda koje nose njegove fenomenalne kreacije. Zigmanove komade moguće je pronaći na gotovo svim važnijim pozornicama; od MTV, Grammy i BRIT Awards pozornica preko televizijskih nastupa sve do reklamnih kampanja. Dobitnik je brojnih nagrada, a čak tri puta nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta: za kostimografiju opere „Šuma Striborova” u produkciji HNK Ivana pl. Zajca, za kostimografiju baletu „Carmina Burana“ Carla Orffa u koreografiji Huga Viere, te za raskošnu kostimografiju Verdijeve opere „Aida” u režiji Dražena Siriščevića na splitskom Peristilu povodom otvorenja 60. Splitskog ljeta.

Mia Mažuran, Samsung PR manager
John pavlish //

Mia Mažuran, Samsung PR manager

Zigmanov revolucionarni i vječno relevantni dizajn koji parira mnogim svjetskim dizajnerima je ove godine podržao Samsung sa svojim revolucionarnim Galaxy Z Flip 5 pametnim telefonom. Konstantno pomjeranje granica, inovativan dizajn i futuristički pristup svakodnevnom životu je nešto što bez greške spaja svijet mode i moderne tehnologije. Samsung Galaxy Z Flip 5 pametni telefon savršen je primjer inovativne tehnologije, elegantnog dizajna i funkcionalnosti koji stane u svaki džep. Pruža Vam personalizirani odabir widgeta uz još veći vanjski  zaslon, kao i snimanje visokokvalitetnih selfija bez otvaranja pametnog telefona, zahvaljujući visokoj rezoluciji stražnje kamere s podrškom baterije koja drži korak s Vama.

Elle Style Awards