Grof Darkula
Nikolina Baljak //

Grof Darkula

Nagrada Impact je bila jedna od najistaknutijih na ovogodišnjim Elle Style Awards. Redakcija Ellea je za postignuće najboljeg promicanja društvenih vrijednosti i zalaganja za mijenjanje statusa quo nagradila Grofa Darkulu. Grof Darkula je kolektiv koji na društvenim mrežama, posebice na Instagramu gdje broje preko 55 tisuća pratitelja, promoviraju društveni boljitak i ukazuju na razne probleme u hrvatskom i regionalnom društvu. Osim toga se zalažu za feminizam, politiku, queer kulturu, umjetnost i znanost. Svoje online prisustvo opisuju kao prostor gdje daju glas onima koji ga nikada nisu imali, prostor za kritiziranje problema i edukaciju, te povezivanje svojih korisnika.

Grof Darkula
Nikolina Baljak //

Grof Darkula

Oni su istinski borci za ljudska prava. Vjerojatno ne postoji tema koja je društveno zanimljiva, od obrazovanja do korupcije i pravosuđa; diskriminacije do prava osoba s invaliditetom, a da se nije našla na vremenskoj crti Grofa Darkule. Njihove su objave pri tome vrlo zanimljive, edukativne i poučne, te se svatko može pronaći u barem jednoj od njih. Osim što su autori vjerojatno najvažnijeg profila na našim prostorima, zanimljivost je to što i dalje ne znamo tko točno stoji iza ovog profila. 

Tina Lončar i Petra Marasović, marketing i PR voditeljica Toyota i Leaxus
John pavlish //

Tina Lončar i Petra Marasović, marketing i PR voditeljica Toyota i Leaxus

Upravo zbog toga je nagradu u njihovo ime preuzela modna novinarka Tina Lončar. Upečatljivim govorom o aktivizmu, ljudskim pravima i važnosti svakog postupka koji na bilo koji način mijenja svijet nabolje se zahvalila u ime Grofa Darkule. Samu nagradu su im uručile prezenterice Severina Vučković i Severina Lajtman, koje su također aktivne u konstantnom mijenjanu našeg društva nabolje. Grof Darkula se tijekom večeri zahvalio redakciji Ellea putem Instagram objave, a nama je bilo ogromno zadovoljstvo staviti još veći fokus na njihov izuzetno važan rad.

Elle Style Awards