Prince William I Kate Middleton
Profimedia //

Prince William I Kate Middleton

Pronaći savršenu ljetnu cipelu može biti izazovno, no ako pitamo članove kraljevskih obitelji koji model cipela im je omiljen za ljeto, odgovor će nesumnjivo biti par dobrih espadrilla. Od princeze od Walesa do kraljice Letizije, espadrille su postale omiljeni dio kraljevske ljetne garderobe, pa tako, bilo da ih nose za vrtnu zabavu ili ležeran izlazak, ove svestrane cipele im pružaju udobnost i eleganciju bez stilskog kompromisa.

Povijest espadrilla

Espadrille potječu od  katalonsko-aragonskih vojnika i svećenika, a u početku su postojali samo ravni modeli istih. No, modernije verzije ove obuće često imaju laganu petu i elegantne vezice, što ih čini prikladnima za dan i noć. Lagani, pleteni potplat i jednostavna tkanina preko prstiju pružaju savršen spoj udobnosti i sofisticiranosti, pa tako privlačnost espadrilla prelazi generacije. 

Članice britanske kraljevske obitelji poput princeze Kate Middleton, vojvotkinje od Edinburgha i bivše vojvotkinje Meghan Markle nekoliko puta su viđene u ovim chic cipelama, a u istima je čak nekoliko puta bila viđena i princeza Diana. Popularnost espadrila rasprostranjena je i diljem Europe, pa tako i kraljica Maxima, princeza Victorija i kraljica Letizije također pokazuju svoju ljubav prema ovoj modernoj obući. Čak su i mlađe kraljevske članice, princeza Leonor i infantkinja Sofia prihvatile ovaj trend.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Diana’s Fashion Archive (@dianasfashionarchive)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kate Middleton (@_kate_middleton_royal)

Zašto espadrille?

Espadrille nisu samo moderne već i praktične. Njihova svestranost čini ih savršenima odabirom za različite prigode, a za razliku od štikli, pružaju stabilnost na travnatim površinama, osiguravajući eleganciju bez rizika od propadanja peta. Ako tražite inspiraciju kako nositi espadrille, samo uzmite primjere iz redova kraljevskih obitelji. Uparite ih s lepršavom ljetnom haljinom ili ukusno krojenim kompletima za izgled koji odiše opuštenom elegancijom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Royal Style Watch (@royalstylewatch)

Ove bezvremenske, svestrane cipele savršen su ljetni odabir, a mi vam u nastavku donosimo nekoliko najboljih koje trenutno možete pronaći u pola cijene. Sretan shopping!

Elle izbor

Moda