Foto duelle v3
Fotografije: Lara buljubašić i mateo mučnjak //

Zaks Foto Duelle

Svjedoci smo stalne promjenjivosti modnih trendova i stilova i zato nešto što je danas popularno sutra već može biti „out“. Kako bismo barem malo utjecali na dugovječnost određenog trenda, u ovom smo Foto Du(ELLE) izazovu sučelili dvoje mladih fotografa sa zadatkom da svaki na svoj način prikaže kako doživljava Zaks Heritage nakit – da nam zapravo približe vlastito viđenje spoja tradicijskog i suvremenog kroz svoj objektiv.

Za prvi put, a posebno na temu oživljavanja prošlosti kroz suvremene interpretacije, nismo mogli odabrati bolje kandidate za 'sučeljavanje' od Lare Buljubašić i Matea Mučnjaka kojima je pružena potpuna sloboda po pitanju osmišljavanja svojih kreativnih koncepata. Samostalnim biranjem modela i lokacija snimanja omogućeno im je da izraze svoju maksimalnu kreativnost.

Koje su glavne poruke Zaks Heritage kampanje i koju vrstu nakita nudi, što znamo o mladim foto ekspertima, s kojim je modernim stilom Mateo spojio Šibenske botune, tko sve voli Konavoske naušnice i u kojim se prilikama nose prema Larinoj viziji te možemo li tradicijski nakit smatrati vječnim imperativom doznajte u nastavku.

Kampanja koja odiše tradicijom

Inspiriran bogatim nasljeđem, Zaks je odlučio kreirati kolekciju bezvemenskog nakita koji prikazuje sinergiju prošlosti i suvremenih elemenata, naglašavajući pri tom ponos, snagu i ljubav koju bismo trebali osjećati prema našoj tradiciji i njezinoj ostavštini. Neke od tih emocija smo izravno vidjeli i sami prilikom samo jednog pogleda na ekskluzivno dobiveni nakit u srebrnoj i pozlaćenoj verziji, a u čijim je detaljima utkano bogato nasljeđe iz različitih dijelova Hrvatske – od Dubrovnika, Splita, Šibenika pa sve do Međimurja.

Zahvaljujući Zaks Heritage kolekciji, danas još uvijek uživamo u raskoši bezvremenskih Šibenskih botuna koje možemo nositi i kao naušnice, prstenje, ogrlice ili pak narukvice. Iz kolekcije bismo dodatno istaknuli Konavoske naušnice, te Rećine ukrašene koraljima ili biserima koje svakome tko ih nosi može prenijeti snagu koja dolazi iz dalmatinske tradicije. Splitskim ukrasima, koji svojim dizajnom najčešće prvo asociraju na čipku naših baka, mogli bismo podsjetiti neke od današnjih kreatora nakita kako zapravo izgleda pravi dašak „tihog luksuza“ – ističući se pri tom svojom neupadljivošću, a opet izuzetnom profinjenošću, kvalitetom te posebnim značajem koji se prenosi generacijama i nikada ne dosadi. Mislimo da je premalo za reći kako nas Zaks svojim dizajnerskim pothvatima, inovacijama, idejama i vrijednostima jednostavno uvijek uspije oduševiti!

zaks foto duelle
//

zaks foto duelle

Mateo Mučnjak i Lara Buljubašić: Dva objektiva, dvije vizije i neosporni talenti

Pronalazak kvalitetnog fotografa ponekad je jednako pronalasku pravog nakita – dugotrajno i vrlo izazovno. Pravog recepta u toj potrazi zapravo i nema, a možda je najbolji onaj u kojem se odlučimo iskušati u eksperimentiranju i davanju prilika novim mladim nadama i zato je vrijeme da predstavimo dvoje kreativaca koji su pristali na naš foto izazov i dopustili nam da zavirimo iza njihovih objektiva.

Lara Buljubašić
zaks foto duelle //

Lara Buljubašić

Talentirana lifestyle fotografkinja Lara Buljubašić, osim što se ističe svojim zaraznim osmijehom, simpatičnošću i izraženoj ljubavi prema mačkama, ona je ujedno i veliki avanturist koji svoje vrijeme najviše ulaže u istraživanje i prakticiranje različitih žanrova među kojima ju najviše privlače moda, portreti i proizvodi. Njen prepoznatljivi foto potpis je minimalizam sa stilom fokusiranim na čiste linije i neutralne tonove, stvarajući pri tom vizualno skladne i elegantne fotografije - idealno za prikaz tradicije, profinjenosti i emocionalnosti koje čine srž Zaks Heritage nakita. Larin se rad do sada pojavio u suradnji sa Sašom Jokom, Aleksandrom Dojčinović, Katarinom Baban i brendom Raw Bag. 

Mateo Mučnjak
zaks foto duelle //

Mateo Mučnjak

S druge strane objektiva, Mateo Mučnjak - također veliki foto kreativac, osim što je prisutan u svijetu mode, intenzivno prati i različite vrste evenata, te nightlife scenu. Do sada su ga prepoznali poznati brendovi kao što su Dr. Martens i Bomber Clothing, umjetnici poput Miach, Sare Jo i Voyagea, te je ujedno radio s brojnim domaćim i internacionalnim modelima. Njegov se rad prvenstveno oslanja na streetstyle fotografiju što u prvi tren možda nikako ne bismo spojili s tradicijskim nakitom iz Zaks Heritage kampanje, međutim, poznavajući njegov rad, bili smo sigurni da će Mateo tradiciji Zaks Heritage nakita pronaći jedno vrlo zanimljivo mjesto u svijetu modernih fashion trendova.

STUDIO STREETSTYLE: Spoj prošlosti i urbanog šika

Za sve one koji samo na trenutak pomisle da bi spoj tradicije i urbanog stila bio nezamisliv, Mateo dokazuje upravo suprotno. Svoj je koncept vidno utemeljio na onome što je odraz njega samoga – spajajući tradicijske Zaks Heritage komade s dobro promišljenim streetstyle, ali i onim elegantnijim komadima isključivo u studijskom okruženju. Odlučio se na Holographik i Hangar studio čije je interijerno uređenje vrlo moderno i pročišćeno, a u kojem ima dovoljno svjetla koje mu je pomoglo u transformaciji samog studija u dinamičnu scenu gdje se prošlost i sadašnjost skladno susreću. Kroz njegove objektive, Zaks Heritage nakit dobiva izrazito moderan, gotovo avangardan ton, dok i dalje zadržava svoju bogatu tradiciju i simboliku.

zaks foto duelle
Mateo Mučnjak //

zaks foto duelle

zaks foto duelle
Mateo Mučnjak //

zaks foto duelle

Mateo je vješto iskoristio jednostavne, čiste linije i igru svjetlosnim efektima kako bi naglasio srebrne detalje Šibenskih botuna, Konavoskog prstena, strukturu naušnica Međimurska čipka, a posebno kombinirajući ga s crnim satenskim i pamučnim odjevnim komadima zbog koje dodatno stvara dojam da svaki komad ima svoj trenutak na sceni.

zaks foto duelle
Mateo Mučnjak //

zaks foto duelle

zaks foto duelle
Mateo Mučnjak //

zaks foto duelle

NJEŽNA STRANA TRADICIJE koju vole nositi svi, u svakoj prilici

Za razliku od Matea, Larin nam koncept otkriva onu nježniju stranu Heritage kolekcije čiji nas pozlaćeni nakit može podsjetiti barem na jedan modni detalj koji nam je poklonila baka ili mama i svaki puta kada ga stavimo na sebe, uvijek se sjetimo drage nam osobe. Svaki komad, bilo da se radi o bisernoj narukvici, elegantnim naušnicama Konavoke ili prstenju, ima sposobnost izraziti osjećaje poput ljubavi, bliskosti i topline na svoj jedinstveni način.

zaks foto duelle
Lara Buljubašić //

zaks foto duelle

zaks foto duelle
Lara Buljubašić //

zaks foto duelle

zaks foto duelle
Lara Buljubašić //

zaks foto duelle

Pored nježnosti, u Larinoj viziji nakit istodobno jasno simbolizira unutarnju snagu te ističe svoju versatilnost – vrlo dobro se prilagođava svakoj situaciji i modnoj kombinaciji, bilo da govorimo o casual, poslovnim ili pak svečanim prilikama. Zahvaljujući korištenju čistih linija i toplih tonova u kombinaciji s gradskim motion efektom i tamnijim odijelom, pozlata djeluje suptilno, ali opet dovoljno moćno koja može reflektirati samopouzdanje, stabilnost, kao i autentičnost svake poslovne žene. Osim toga, biseri se savršeno kombiniraju uz komade vibrantnijih boja i ležernijeg kroja, a što bi moglo postati nezaobilazan modni dodatak u ormarima mnogih studentica.  

zaks foto duelle
Lara Buljubašić //

zaks foto duelle

zaks foto duelle
Lara Buljubašić //

zaks foto duelle

Znamo da se sada pitate tko je pobjednik… Odgovor je vrlo jednostavan – oboje! Smatramo da su nam i Lara i Mateo na uspješan način prikazali svoj doživljaj tradicijskog nakita Zaks Heritage. Mateove intenzivnije boje i jači kontrasti dodatno su pojačali postojeći luksuzni dojam ove kolekcije, pri tom ujedno prikazujući kako se Zaks Heritage nakit savršeno uklapa u današnje urbane fashion trendove – donoseći osvježavajuću dinamiku koja ističe njegovu svestranost i prilagodljivost. S druge strane, Larin nam koncept otkriva čaroliju koju u sebi nose emocije i vrijednosti koje su utkane u svaki detalj ovog nakita, podsjećajući nas na unutarnju snagu koju svi posjedujemo i osjećaj pripadnosti, ljubavi i zajedništva koje bismo trebali češće naglašavati i dijeliti.

Cjelokupnu Zaks Heritage ponudu možete istražiti, a odabrane modele kupiti u Zaks prodajnim mjestima diljem Hrvatske, kao i na Zaks webshopu, a fashion inspiraciju i sve novosti pratite na njihovom Instagram i Facebook profilu.

Lifestyle