U središtu „Nagrada za najboljeg chefa“ su talentirani kuhari i kulinarski inovatori koji doprinose gradu da postane jedno od najboljih svjetskih gastronomskih središta. Primarni cilj ovih dodjela jest odati priznanje kreativnosti kuhara iz cijelog svijeta. Nagrade pokrivaju različite kategorije, od bogatstva, inovativnosti te raznolikosti gastronomske scene. Dubai nudi niz kuhinja koje privlače lokalno stanovništvo i turiste.
Nagrade su se izvorno usredotočile na dobro etablirane kuhare, ali promjena gastronomskog krajolika Dubaija postajala je sve konkurentnija te su se tako postepeno mijenjale i kategorije nagrada. To je skroz očekivano s obzirom na to da je osvajanje nagrade za najboljeg chefa u Dubaiju prestižna je čast koja definitivno može utjecati na karijeru kuhara. Nagrađivani kuhari često dobivaju veću medijsku pozornost, razne ponude vrhunskih restorana pa i mogućnosti otvaranja vlastitih restorana.
Vrhunski hrvatski chefovi
Ono što nas je posebno razveselilo je činjenica da su ovo prestižnu nagradu ove godinee osvojila i neka imena sa hrvatske kulinarske scene. Za kulinarsku izvrsnost nagrađen je hrvatski chef Marijo Curić iz restorana 360 u Dubrovniku. Njegov predan rad u kuhinji te razna odricanja dovela su ga na trenutnu poziciju. Izvrsno spaja i nadograđuje klasičnu francusku kuhinju sa tradicionalnim receptima iz regije. Od poznatih osoba kojima je kuhao u sjećanju mu je ostao Christiano Ronaldo koji je jeo degustacijski meni od pet sljedova.
Deni Srdoč, idući je hrvatski kuhar nagrađen za kulinarsku izvrsnost. Deni je ujedno i najmlađi kuhar sa Michelinovom zvjezdicom u Hrvatskoj. Chef je restorana "Nebo" u sklopu hotela Hilton u Rijeci. Kaže kako mu je ljubav prema kulinarstvu prenijela njegova baka. Prije „Neba“ radio je u restoranu „Draga di Lovrana“, gdje je zvjezdicu i dobio.
Gledajući budućnost ovih nagrada, njihova popularnost i prepoznatljivost će zasigurno rasti. Veselimo se budućim izdanjima koja će donijeti novije trendove kulinarskom svijetu!