Rijeka
unsplash //

Rijeka

Ovdje se susreću tradicionalni primorski okusi s modernim kulinarskim trendovima, pa ćete jednako lako pronaći konobe s domaćom hranom kao i restorane koji nude kreativne fuzije svjetskih kuhinja. Rijeka nudi nešto za svaki ukus – od svježih morskih plodova do lokalnih specijaliteta i međunarodnih delicija.

Bez obzira jeste li u prolazu ili planirate dulji boravak, gastronomska scena ovog grada pruža sjajnu priliku za uživanje u ukusnim jelima, bilo uz more ili u ugodnim, skrivenim kutcima u centru. A ovaj vikend je idealan za kratki izlet kojeg ni malo kiše neće pokvariti. Zato, pravac Rijeka po dobar zalogaj! 

Bistro Mornar

Smješten uz riječku tržnicu, Bistro Mornar je lako dostupan i omiljen među lokalcima. Prostran interijer uređen je u stilu talijanske trattorije, s crvenim kariranim stolnjacima i šarmantnim lampama napravljenim od starih padela. Bistro svakodnevno nudi svježe marende u skladu sa sezonskom ponudom, uz naravno, primorske specijalitete. Preporučujemo da poslušate preporuke konobara o dnevnim jelima. Kvarnerska i istarska vina su u ponudi, a tu su i odlična predjela poput dimljenih srdela i pljukanaca sa škampima. Mornar je zadržao autentični primorski šarm, pa je idealno mjesto za opušten ručak s pogledom, nakon šetnje obližnjom tržnicom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bistro Mornar (@bistromornar)

Restoran Spagho 

Restoran Spagho nudi domaće tjestenine poput gnocchija i raviola, kao i razne specijalitete s jadranskim škampima i plodovima mora, pripremljene od svježih hrvatskih namirnica. Glavni kuhar, Edvin Žigante, talijanskih korijena, stoji iza kreativnog menija koji uključuje razne male zalogaje, carpaccio, salate, biftek i pizze. Sezonske preporuke chefa ispisane su na ploči u restoranu, dok je ponuda vina pažljivo odabrana, uključujući opciju serviranja na čaše. Smješten blizu riječke rive, Spagho je elegantan prostor, idealan za poslovne ručkove, prijateljska druženja i romantične večere.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ristorante Spagho (@spagho)

Kavana & bistro Grad 

Kavana & bistro Grad, smještena u srcu grada, idealno je mjesto za predah uz kavu, ručak ili večernje piće. Poznata po raznovrsnoj ponudi, od domaćih kolača do falafela i sočnih burgera, posebno se na riječkoj gastro sceni istakla kada je kuhinju preuzeo chef Mario Štokić. Njegov tartar s pistacijama i hrenom te sporo kuhani obrazi s pikantnom mrkvom svakako su vrijedni kušanja. Vegetarijanci će uživati u pljukancima s gljivama i orasima, dok se navečer kavana pretvara u bar s opuštenom atmosferom. Prostor kombinira industrijski dizajn i art deco elemente, a uz bogatu vinsku kartu i ugodan interijer, omiljen je među Riječanima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GRAD kavana&bistro (@grad_kavana.bistro)

Boonker 

Pizzeria i lounge bar Boonker, jedinstvena je zbog svoje lokacije unutar starog bunkera skloništa, samo nekoliko koraka od obale. Ova neobična postavka pruža poseban ugođaj, a dodatnu prednost čini najsunčanija terasa u gradu, savršena za uživanje u obroku na otvorenom. U ponudi se nalaze razna pića, ali i ukusne pizze, svježi plodovi mora i jedini sushi u gradu. Boonker je mjesto koje spaja opuštenu atmosferu i raznovrsnu gastronomsku ponudu, idealno za druženje s prijateljima ili romantičnu večeru uz more.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boonker - Rijeka (@boonker.rijeka)

Conca d'oro 

Restoran Conca d'Oro u Rijeci poznat je po svojoj bogatoj povijesti koja seže u 19. stoljeće i smatra se jednim od kultnih mjesta u gradu. Smješten u atraktivnom dijelu grada, Conca d'Oro će vas dočekati šarenim interijerom koji obuhvaća zanimljive murale koji prikazuju povijest Rijeke. Meni obuhvaća razne specijalitete, uključujući svježe morski plodove, salate, tjesteninu i pizze, dok su posebni hitovi tartar od tune i brudet od hobotnice. Osim raznolike ponude jela, restoran nudi i dobru selekciju vina, a prostor je idealan za uživanje u obroku u ugodnom ambijentu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Conca d'Oro Rijeka (@conca.d.oro)

Lifestyle