Barbara Matic
Profimedia //

Barbara Matic

Hrvatska džudašica Barbara Matić ostvarila je legendarni uspjeh i donijela Hrvatskoj prvu zlatnu medalju na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu. U finalnom dvoboju Barbara je savladala Njemicu Miriam Butkereit u kategoriji do 70 kg i time osigurala najveći uspjeh u povijesti hrvatskog džuda.

Na putu do finala, Barbara je pokazala izvanrednu snagu i smirenost. U polufinalu je svladala Nizozemku Sanne van Dijke, a prije nje Kim Polling i Ai Tsunode Roustant koju je porazila "zlatnim bodom". Za 29-godišnju Barbaru ovo su treće Olimpijske igre nakon Rio de Janeira 2016. i Tokija 2021. na kojima je bila peta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cro Judo (@cro_judo)

Ova pobjeda predstavlja krunu njezine izvanredne sportske karijere u kojoj je Barbara već do sada postizala velike uspjehe na međunarodnoj sceni. Od mladih dana, Barbara je pokazivala izniman talent za džudo koji ju je privukao sasvim slučajno, a svoj prvi veliki uspjeh na međunarodnoj sceni postigla je 2014. godine, kada je osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u kategoriji do 70 kg. Od tada, Barbara je nastavila nizati uspjehe, uključujući i zlato na Svjetskom prvenstvu 2021. godine i tako postala prva hrvatska džudašica koja je osvojila naslov svjetske prvakinje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli EUROPEAN JUDO UNION (@europeanjudo)

Tko je Barbara Matić kada nije u kimonu?

Osim što je izvanredna sportašica, Barbara je inspiracija i izvan sportskih arena. Poznata je po svom pozitivnom pristupu i predanosti, kako prema sportu, tako i prema obrazovanju. Magistrica je inženjerstva elektrotehnike na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, a osim sporta, Barbara je i velika obožavateljica mode i ljepote. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Barbara Matić (@barbimatic)

Na svom Instagram i TikTok profilu, Barbara često dijeli fotografije outfita, a njezin stil bismo opisali kao moderan i trendi sa suptilnim dodirom elegancije. Često nosi oversized komade, ali na nekoliko fotografija ju možemo vidjeti i u nešto svečanijim haljinama klasičnih silueta. Također, u nekoliko je navrata na svojim platformama podijelila i beauty proizvode koje koristi, kao i nakit od kojeg se posebno izdvaja Prahir Fine Jewellery. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Barbara Matić (@barbimatic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Barbara Matić (@barbimatic)

Na svom TikToku, uspješno je prenijela atmosferu s otvorenja Olimpijskih igara, a u nekoliko starijih videa pokazala je i kako izgleda njezina svakodnevica, kao i behind the scenes s nekih od najvećih svjetskih sportskih natjecanja.

@barbimatic pride & honor 🇭🇷❤️🥹 #olympics #paris2024 #olympicgames #croatia #teamcroatia #crolympic #openingceremony @Olympics ♬ Olympic Official Song Paris 2024 - Ed Puerto Producer
@barbimatic Ready for Opening ceremony 🇭🇷🇫🇷 @Olympics #olympics #paris2024 #olympicvillage #olympicgames ♬ You're So Vain - Carly Simon

Barbara Matić je više od sportašice; ona je uzor mladim ljudima i dokaz da se uz trud, rad i predanost mogu postići veliki uspjesi, ne samo u sportu nego i u životu. Bravo Barbara, cijela Hrvatska je ponosna na tebe!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cro Judo (@cro_judo)

 

 

 

Lifestyle