CAROLINE ALSING/DELPHINE JOLY/VALENTIN CURTET //

Pariz, svjetska prijestolnica umjetnosti i kulture, poznat je ne samo po svojim povijesnim spomenicima i bogatoj kulturnoj baštini, već i kao grad koji nudi raznolike mogućnosti za rekreaciju i sport. Bilo da ste ljubitelj trčanja ili tražite miran kutak za opuštanje, u Parizu ćete definitivno pronaći ono što tražite. Od prostranih parkova i modernih sportskih centara do rijeka i ulica koje pozivaju na šetnje i vožnje biciklom, grad svjetlosti pruža bezbroj opcija za tjelesnu aktivnost, pa u nastavku donosimo 8 mjesta za rekreaciju i sport u Parizu, po preporuci Parižana!

DYNAMO CYCLING

5 rue Dupin, 75006 Pariz

Pariški lider u dvoranskom biciklizmu. Vi birate svoje granice i stil, od prepoznatljive sesije u kombinaciji s bučicama i trbušnjacima, inspirirane sesije joge do ekstremnog „dinamo heroja“. Što vas čeka: 45 do 90 minuta usredotočene vježbe. Nema članarine, samo rezervirajte svoj izbor tečaja i trenera.

Kind Yoga

41 rue Beauregard, 75002 Pariz

S nizom tečajeva prilagođenih različitim razinama sposobnosti, koje vode kreativni profesionalci iz svijeta joge, ovaj svijetao i ugodan prostor savršeno je mjesto za učenje. Novi članovi mogu isprobati tečaj uz uvodnu propusnicu. Dok ste tamo, uživajte u matcha latte i acai zdjeli ili pregledajte njihovu kolekciju sportske odjeće.

LA MONTGOLFIÈRE

25 rue Yves Toudic, 75010 Pariz

Preplavljen prirodnim svjetlom kroz visoki stakleni krov, ovaj prozračni prostor nudi raznolike tečajeve: jogu, biciklizam, kardio, cross trening... Možete isprobati različita područja uz njihovu dnevnu ulaznicu. Nakon vježbanja tu je i prostor za opuštanje s dvije saune i hamamom. Za opuštanje nakon odmora uputite se u kafić/restoran/bar.

Outboxe

13 rue de la Sourdière, 75001 Pariz

Rigorozan trening za sve mišiće. Odlučite se za wall spot ili bag spot, ovisno o vašim željama. Početnici imaju pogodnost od dva termina koji mogu podijeliti s prijateljem. Ne zaboravite nositi boksačke ogrtače (možete ih ondje kupiti). Na prvom katu nalazi se i concept store te juice bar.

LE PALAIS ROYAL

2 galerie de Montpensier, 75001 Pariz 

Ljetujte kao Parižanin i zabavite se igrajući à la pétanque u vrtovima Palais Royala. Pravila su jednostavna, a les boules (lopte) možete kupiti u bilo kojoj trgovini sportske opreme (Decathlon). Još bolje, možete unajmiti sve što vam je potrebno od Paris Ma Belle, čak i dostavu.

Riise Yoga

9 rue Charlot 75003 Pariz 

Nadahnut pokretom vinyasa yoge, ovaj joga studio koji se temelji na protoku nudi intenzivne satove visoke energije koji su usmjereni na jačanje mišića, povezivanje s vašim osjetilima i povećanje mobilnosti. Imerzivna glazba i zagrijano okruženje su vrlo poticajni. Isprobajte ga bez obveze jer oni nude probne propusnice.

LA SALLE DE SPORT PARIS

12 boulevard de La Madeleine 75009 Pariz

Nedaleko od Place de Madeleine možete uživati u tečajevima pilatesa, plesa, boksa, crossfita, vožnje bicikla, joge... na golemoj zgradi u stilu secesije od 1700 m2. Bez obzira na to preferirate li grupne sate ili privatne treninge, za svakoga se može naći ponešto.

Yuj

11 rue Edmond Valentin, 75007 Pariz 

Prvi joga studio u Francuskoj koji koristi infracrveno svjetlo. Nadahnuta otkrićima dr. Tadashija Ishikawe u Japanu, ova jedinstvena praksa zagrijava mišićno tkivo kako bi se tijelo očistilo od toksina i poboljšala fleksibilnost. Bilo da ste profesionalac ili početnik, oni održavaju tečajeve za sve u svojim ugodno osvijetljenim studijima.

 

Lifestyle