Foto: pexels
//

Foto: pexels

Iako svi horoskopski znakovi imaju svoje jedinstvene pristupe, dva znaka posebno se ističu u ovoj vještini: Jarci i Vodenjaci. Ovi znakovi ne samo da postavljaju čvrste granice za vlastitu dobrobit, već također duboko poštuju granice drugih, svjesni da to doprinosi općoj harmoniji u njihovim vezama i zajednicama.

Jarac 

Od svih znakova zodijaka, zemljani i poslušni Jarci su najprirodnije nadareni u postavljanju osobnih granica i zauzimanju za sebe. Ovi pragmatični i promišljeni zemljani znakovi uvijek govore onako kako jest, pa nemaju problema s izražavanjem svojih potreba na čvrst, ali pun poštovanja način. Svjesni su da veze funkcioniraju bolje kada obje strane jasno izraze svoje stavove. Jarci imaju urođeno razumijevanje i poštovanje prema vremenu i energiji drugih ljudi, pa im je poštivanje tuđih granica jednako važno kao i provođenje vlastitih. Cijene kada ljudi u njihovim životima iznose svoje potrebe, ograničenja i očekivanja u odnosima, jer nemaju interesa igrati igre pogađanja oko toga što nekome odgovara.

Vodenjak 

Vodenjaci su buntovni slobodni mislioci, potpuno različiti od tradicionalnih i ozbiljnih Jaraca. Međutim, kao i njihovi zemaljski kolege pod utjecajem Saturna, ovi kozmički inovatori imaju urođenu sposobnost postavljanja čvrstih granica kako bi zaštitili svoje vrijeme, osjećaje i povjerenje u odnosima. Vodenjaci nisu pretjerano oprezni s riječima, pa im nije teško izraziti svoje želje i potrebe, što olakšava postavljanje osobnih granica u usporedbi s nekim drugim horoskopskim znakovima sklonim previše razmišljati. Iako su ovi zračni znakovi usmjereni na zajednicu, nastoje poštovati tuđe granice i održavati svoje vlastite jer znaju da to doprinosi općoj dobrobiti. Bez jasnih granica, odnosi i grupna dinamika mogu postati ispunjeni zbunjenošću, frustracijom i ljutnjom - što je posljednja stvar koju kolektivistički znak poput Vodenjaka želi vidjeti. Stoga, postavljanje temeljnih pravila o prihvatljivom ponašanju za njih je od ključne važnosti.

Horoskop