Izvor: Pexels
//

Izvor: Pexels

Razumijevanje ovih astroloških tendencija može nam pomoći da prepoznamo vlastite slabosti i radimo na njihovom prevladavanju.

Djevica 

Od tri glavna grijeha samosabotiranja - pretjeranog razmišljanja, tvrdoglavosti i samosabotaže - Djevica se najviše bori s pretjeranim razmišljanjem. Kao znak kojim vlada komunikacijski planet Merkur, Djevica je uvijek puna ideja i informacija. No, često ova razmišljanja prerastaju u velike brige i tjeskobe. Djevice su prirodni popravljači koji su spremni pomaknuti planine za ljude koje vole, ali također imaju tendenciju od krtičnjaka praviti planine. Ono što Djevice drži zarobljenima u ovakvim petljama je činjenica da, unatoč svemu, vrlo dobro funkcioniraju dok su uključene u samosabotažu. Najbolje za Djevice je da prestanu pokušavati popraviti stvari za druge i umjesto toga se usredotoče na sebe.

Bik 

Ako išta znate o astrologiji, vjerojatno vam je poznato da je glavni grijeh Bika tvrdoglavost. Kao fiksni zemljani znak kojim vlada planet ljubavi i ljepote, Venera, Bik je najsretniji kada je sve stabilno i na svom mjestu, poput krave na paši. Međutim, ovo inzistiranje na udobnosti često može ostaviti Bika zaglavljenog u kolotečini iz koje je teško izaći. Samosabotaža Bika odvija se u tri faze. Prvo, Bik prolazi kroz dugo razdoblje poricanja, uvjeravajući sebe da je sve u redu. Zatim, kada više ne mogu sakriti svoju bol, počinju prigovarati dok još uvijek tvrde da je sve u redu. Na kraju, u jednom trenutku prkosa, odluče prekinuti vezu, dati otkaz ili se suočiti s problemom. Jednom kada se pokrenu, Bikovi brzo rješavaju probleme, ali im treba dugo da započnu. 

Ribe 

Perfekcionizam – jedan od glavnih grijeha samosabotiranja – možda se ne čini kao problem Riba, ali kada je riječ o ljubavi i vezama, svakako jest. Ribe, kao znak univerzalne ljubavi i prihvaćanja, mogu vidjeti najbolje u svakome, pronaći ljubav za svakog prognanika i psa lutalicu, te se sprijateljiti s mnogima koji trebaju "popravak". No, upravo zato što su Ribe pune ljubavi, često postaju vrlo idealistične u svojim najbližim odnosima. Često si uskraćuju ljubav, prijateljstvo i privrženost zbog osjećaja da same nisu dovoljno dobre ili zbog želje da pronađu "savršenu osobu". Ribe prevladavaju ovaj perfekcionizam tako što uče voljeti sebe jednako kao što vole sve ostale. To je teška lekcija, ali ona koja se zaista isplati kada postane navika.

Horoskop