LuminFusion tretman
//

LuminFusion tretman

Dermalogica je jedan od onih brendova u svijetu njege kože lica u kojeg se apsolutno možete pouzdati. Za Dermalogicu sam saznala preko YouTube videa prije više od deset godina, s obzirom na to da pripadam generaciji koja je prve beauty proizvode otkrivala na internetu. Svjetski poznata makeup artistica Lisa Eldridge je pričala o nekom njihovom proizvodu kojem se sada ne sjećam imena. Odmah sam išla istražiti brend jer ga je jako nahvalila, a njoj vjerujem na riječ. Ipak se radi o osobi koja je više desetljeća provela u ovoj industriji. Danas je Dermalogicin Daily Microfoliant dio moje rutine. Svaki put kada osjećam da mi lice treba dubinsko čišćenje, što se često dogodi nakon stresnih razdoblja ili povratka s puta, onda je on neizbježan korak. Dovoljno ga je razmutiti s vodom jer dolazi u obliku praha i umasirati ga lice kao obični čistač za lice.

Dermalogica
//

Dermalogica

Dermalogica
//

Dermalogica

Upravo na zadnjem tretmanu lica u DermaCare salonu sam od terapeutkinje Anne - Marie saznala da je on odličan za moj ten. Uz to, napravile smo fantastičan LuminFusion tretman. Iako je moja koža još uvijek mlada, to ne znači da ponekad ne izgubi sjaj. Imam vječno prisutne podočnjake koji ne nestaju ni onda kad si mogu priuštiti devet sati sna. Ovaj tretman poboljšava sjaj kože, zaglađuje finije linije i bore. Terapeutkinju Anna - Mariju sam pitala kada je ona započela s retinolom i kada je pravo vrijeme da se krene uvoditi u rutinu. Rekla mi je kako ga je počela koristiti kada je imala 20 godina. Naglasila je da je važno da se ne koristiti previše agresivan i da treba pustiti kožu da se privikne. To znači da se ne aplicira svaku večer nego da se rade pauze od dan ili dva.

LuminFusion tretman
//

LuminFusion tretman

LuminFusion tretman
//

LuminFusion tretman

Tretman je započela s dvostrukim čišćenjem lica. Prvi proizvod kojeg je koristila je Precleanse, te mi je ujedno napravila kratku masažu lica. Nakon toga je usljedio Daily Glycolic čistač što je bio drugi korak dvostrukog čišćenja. Nakon temeljitog čišćenja lica, vrata i dekoltea, sve je bilo spremno za eksfolijaciju. Anna - Marija je ponovno koristila dva Dermalogica proizvoda: MultiVitamin Power eksfolijator i otprije spomenuti Daily Microfoliant.

LuminFusion tretman
//

LuminFusion tretman

LuminFusion tretman
//

LuminFusion tretman

Idući korak je bila nanoinfuzija kemijskog pilinga na bazi retinola, mliječne i salicilne kiseline. Cilj je da se potakne obnova i da se zagladi neujednačena tekstura. Ne trebate se bojati da će nanoinfuzija boljeti jer se radi o iglicama koje ne idu pod kožu - sve se odvija na površini kože. Moj najdraži dio tretmana je bila LED terapija crvenim svjetlom. Inače, crveno svjetlo potiče proizvodnju kolagena i elastina, te regeneraciju stanica. To traje nekih 10-15 minuta, te se nakon toga na lice našprica osvježavajući antioksidativni tonik i proizvod za njegu okoloočnog područja. Anna - Maria je sve završila sa SPF kremom. 

LuminFusion tretman
//

LuminFusion tretman

Nakon sat vremena, iz salona sam išetala s najsjajnijom kožom u dugo vremena. Sljedeći dan kada sam na lice stavljala lagani puder, primijetila sam da mi ljepše sjeda oko nosa što mi je inače područje lica oko kojeg se trebam više potruditi. Često je suho, crveno i imam nekoliko mitesera. Ovoga puta nisam imala potrebe za korektorom jer mi je koža izgledala svježe i odmorno. Na ovaj tretman se može naručiti u DermaCare centrima i kod Dermalogica partnera diljem Hrvatske.

Ljepota