Launchmetrics //

Ne znamo u kojem slučaju bismo se odlučili ne nositi parfem, ali tijekom ljeta nam mogu stvarati malene probleme. Ljeto je vrijeme u kojem mnogo boravimo na otvorenom, na plažama i raznim zabavama. Parfem koji nosimo mora biti u skladu s tim, a ne reagiraju svi parfemi dobro na ljetne vrućine, dok je jednako tako važno i kako i kada ćemo nanijeti parfem jer zbog istoga mogu nastati flekice na tijelu.

Prvo je važno da znate da toplina uzrokuje brže raspršivanje i širenje mirisa i zbog toga prejaki parfemi mogu se pretvoriti u neugodne mirise tijekom ljeta te može nastati kontra efekt od onoga koji ste htjeli postići.Citrusne note poput limuna, bergamota i grejpa nude osvježavajuć miris, a osim toga, oponašaju osjećaj hladnoće na tijelu.

Razlike među vrstama

Uz intenzitet parfema, veoma je važno da obratite pažnju i na odabir koncentracije parfema. Naime, eau de cologne ili eau de toilette, s nižom koncentracijom mirisnih ulja, mogu biti prikladnije za ljeto, jer su manje intenzivne i kraće traju, što pogoduje bržem isparavanju po toplom vremenu.  Eau de toilette (EDT) je poznat kao preteča svih parfemskih derivata i sadrži 5-15% koncentriranog parfemskog ulja i može trajati od 8 do 12 sati stoga je lakši na koži..Dok, eau de parfum (EDP) ima drugu najveću koncentraciju mirisa nakon koncentracije parfema ili čistog parfema. EDP ​​ima koncentraciju mirisa od 15-20%, au ukupnom prosjeku miris EDP-a traje 10 do 12 sati na koži i 16 sati na odjeći i to ga čini idealnim za noć. 

Gdje nanijeti parfem

Parfem se općenito nanosi na pulsirajuće točke na tijelu: na dno grla, zapešća ili stražnji dio vrata, ispod ušiju. Tijekom ljeta važno ga je nanijeti na točke na kojima se zagrijava  jar ga toplina aktivira.Također, parfem možete nanijeti i na košulju, šal, maramicu ili prsluk i odmah ćete osjetiti razliku.

Pažljivo s nanošenjem

Ako idete na kupanje ili sunčanje nema potrebe da nanosite parfem na tijelo jer od istoga možete imati više problema nego prednosti. Ponekad zbog parfema mogu nastati alergije na pojedine sastojke koji dolaze u dodir s toplinom i sunčevim zrakama (može nastati crvenilo ili iritacija, kao i smeđe hiperpigmentacijske mrlje na mjestu gdje ste stavili parfem). Ako baš ne možete bez parfema, našpricajte ga u zrak i napravite maleni oblak te prođite ispod njega da stvorite dojam parfemske kiše. Tako ćete biti sigurni da nigdje nije prevelika količina proizvoda koja može stvoriti iritaciju,

Pazite na količinu

Čak i ako vi sami ne možete osjetiti vaš parfem to ne znači da ga nemate na sebi. Nemojte pretjerivati s istim jer ne želite da se ljudi oko vas "guše" od mirisa ma koliko on lijep bio. Budite umjereni u nanošenju. 

Elle Beauty Awards