Launchmetrics //

Svi smo mislili da povratak balerinki neće biti duži od jedne sezone, no izgleda da njihova popularnost ne jenjava ni ove jeseni. Bez obzira na to volite li minimalistički, romantičan ili poslovni stil, balerinke su savršen dodatak svakom outfitu. Uparene s haljinama, daju dozu ženstvenosti i elegancije, dok s trapericama ili širokim hlačama unose dašak sofisticiranosti u outfit. Također, savršen su izbor za prijelazne sezone poput jeseni, kada je prehladno za cipele s otvorenim prstima, a još uvijek pretoplo za teške čizme. Idealne su i za putovanja, jer su lagane i ne zauzimaju previše mjesta u koferu, a možete ih nositi kako uz dnevne, tako i uz večernje varijante.

Klasične kožne balerinke i dalje su među najtraženijima, no dizajneri se već nekoliko sezona za redom igraju s različitim teksturama i materijalima, od baršuna i satena do metalik nijansi. Dodaci poput mašni, perli, pa čak i zakovica, daju im moderan i trendovski izgled čije je predvodnik naravno francuski brend Alaïa.

Balerinke su dokaz da jednostavnost može biti elegantna, a udobnost moderna. Bez obzira na to što se trendovi konstantno mijenjaju, ovaj model cipele ostaje vječni modni klasik koji se prilagođava svim prilikama. Kako bismo vam pomogli pri odabiru,  u nastavku izdvajamo 15 pristupačnih modela iz aktualne ponude koji će se definitivno pronaći u našem ormaru. 

Elle Izbor 

Moda