Painkiller
IMDB //

Painkiller

Netflix je postao sinonim za serije i filmove i mnogima je nezamislivo provesti vikend bez takozvanog binganja. Donosimo vam tri ideje za serije koje ne smijete propustiti ukoliko ste već strusili novu sezonu "Emily in Paris." 

One Piece

"One Piece" je adaptacija kultnog japanskog animea i mange Eiichija Ode, i predstavlja jedan od najambicioznijih projekata Netflixa. Serija prati avanture Monkey D. Lufija, mladog pirata sa snom da postane Kralj pirata, i njegovu šaroliku posadu dok pretražuju opasna mora u potrazi za legendarnim blagom poznatim kao "One Piece". Ova serija kombinira elemente fantastike, akcije i avanture, s naglaskom na prijateljstvo, hrabrost i istrajnost. Zahvaljujući pažljivoj produkciji i vjernosti originalnom materijalu, serija je brzo stekla globalnu popularnost, privlačeći kako dugogodišnje fanove, tako i nove gledatelje. 

The Fall of the House of Usher

Ova horor serija je inspirirana klasičnim djelima Edgara Alana Poa, a režirao ju je Mike Flanagan, poznat po svom radu na serijama poput "The Haunting of Hill House" i "Midnight Mass". "The Fall of the House of Usher" je mračna i napeta priča koja prati propadanje bogate, ali proklete porodice Usher. Serija istražuje teme kao što su krivica, grijeh i porodična tragedija, sve kroz prizmu gotičkog horora. Kroz briljantnu režiju i snažne performanse glumačke ekipe, serija je postala hit među ljubiteljima horora i Poeovih djela. 

Painkiller

"Painkiller" je drama zasnovana na stvarnim događajima koji se odnose na uspon opioidne krize u Sjedinjenim Američkim Državama. Serija detaljno istražuje ulogu farmaceutskih kompanija, posebno kompanije Purdue Pharma, u širenju ove smrtonosne epidemije. Sa snažnim naglaskom na društvenu kritiku i potresne lične priče onih koji su direktno pogođeni, "Painkiller" je provokativna i emotivna serija koja baca svjetlo na mračnu stranu moderne medicine i kapitalizma. Zahvaljujući svojoj relevantnosti i oštrini, serija je odmah privukla pažnju publike i kritičara. 

Pop kultura