Coldplay
Instagram //

Coldplay

Na sinoćnjem koncertu u Beču je Coldplay s američkom glazbenicom Maggie Rogers izveo pjesmu Taylor Swift "Love Story" s njezinog albuma "Fearless." Chris Martin je rekao da ovo inače nikada ne rade, ali da moraju danas. “Ono što je doprlo do nas bila je ljepota, zajedništvo i ljubaznost svih obožavatelja Taylor Swift" kazao je Martin. 

@randomconcertgoer #coldplay #coldplaytour #erastour #erastourvienna #vienna #ernsthappelstadion #musicofthespheresworldtour #musicofthespheres #lovestory #taylorsversion #swifties #coldplayvienna #frontrow ♬ dźwięk oryginalny - randomconcertgoer

Rogers i Martin su odabrali otpjevati cover njezine pjesme iz solidarnosti radi tri otkazana koncerta zbog planiranog terorističkog napada. Swift je trebala održati koncerte na bečkom stadionu Ernst Happel od osmog do desetog kolovoza ali je večer prije stigla obavijest da to ipak neće biti moguće. Kako su tisuće obožavatelja ili već bili u Beču ili su bili na putu, nisu dopustili da im se veselje uništi. Tako su organizirali okupljanja na ulicama i pjevali njezine pjesme. Bečki muzej Albertina je čak puštao njezine pjesme u prostorijama muzeja, a svi koji su imali kartu za koncert su imali mogućnost besplatno posjetiti muzej. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vienna Travel & Lifestyle | Zhu Liu (@storyofzhu)

Frontman Coldplaya se našalio i rekao publici da ako dobro ne otpjevaju da nitko ne stavlja na YouTube.  "Ako možete pjevati s nama, to bi bilo super. Ovo je divna pjesma" nastavio je. Martin je nedavno posvetio pjesmu Coldplaya "Everglow" Swift nakon što su u Düsseldorfu nastupili nakon nje. "Ovo je za Taylor Swift, jer je otišla iz grada - ovo je za sve vas koji ste danas tužni jer je Taylor morala otići u drugi grad! Pjevamo ovu ljubavnu pjesmu i šaljemo je Taylor gdje god bila" izjavio je. 

@gotchuidn While performing in Düsseldorf, Germany, on Saturday, July 20, Coldplay's Chris Martin dedicated the band’s 2016 song “Everglow” to Taylor Swift after her recent departure from nearby Gelsenkirchen following her Eras Tour shows.  “So we sing this love song, this heartbreak song, and send it to Taylor wherever she is today.” Martin then played the track 🎶😍 @coldplay @taylorswift  #Gotchuidn #Gotchu #GotchuWeGotchu  #WeGotchu  #Coldplay #ColdplayConcert #Coldplay2024 #EverglowColdplay #Everglow #TaylorSwift #TaylorSwiftErasTour #ErasTour #Swifties ♬ Everglow - Coldplay

Swift se negdje oko ponoći po europskom vremenu prvi put oglasila po pitanju otkazanih bečkih koncerata. "Da budem vrlo jasna: neću javno govoriti o nečemu ako mislim da bih time mogla isprovocirati one koji žele naštetiti obožavateljima koji dolaze na moje nastupe. U slučajevima kao što je ovaj, 'šutnja' je zapravo pokazivanje suzdržanosti i čekanje da se izrazite u trenutku kada je to ispravno. Prioritet mi je bio sigurno završiti našu europsku turneju i s velikim olakšanjem mogu reći da smo to i uspjeli" napisala je ispod objave na službenom Instagram profilu. Otkazivanje je opisala kao "razarajuće" te je nadodala da ju je ispunilo osjećajem straha i krivnjom zbog svih ljudi koji su planirali biti na koncertima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Coldplay je trenutno na izuzetno uspješnoj "Music of the Spheres" i jučer se su održali prvi od četiri bečka datuma. 

Pop kultura