Taylor Swift
Profimedia //

Taylor Swift

Taylor Swift being Taylor Swift. Iako mnoštvo fanova već tjednima špekulira o tome da će glazbenica ubrzo najaviti Taylor's Version albuma Reputation iz 2017. godine, ona je izbacila videospot za pjesmu 'I Can Do It With A Broken Heart'. Ova pjesma je izašla na njezinom zadnjem albumu 'The Tortured Poets Department' iz travnja i  momentalno je postala jedna od omiljenih. Dio toga se može pripisati stihovima I cry I lot but I'm so productive/It's an art koji su korišteni kao background za tisuće TikTokova i Reelsova. 

Videospot prikazuje pripremu za The Eras turneju koja je počela prošle godine u ožujku u američkom gradu Glendaleu u Arizoni. Svatko tko je bio na ovoj gigantskoj turneji, sigurno se barem jednom zapitao kako sve funkcionira. Teško i gotovo nemoguće je zamisliti koliko je potrebno rada i truda da svaki koncert izgleda i zvuči na razini na kojoj to samo ona radi. Svaka minuta koncerta je promišljena i razrađena do najmanjeg mogućeg detalja, a traje više od 3 sata i 15 minuta. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Swift 'I Can Do It With A Broken Heart' nije izvodila od početka jer je izašla gotovo godinu dana nakon početka, te je svoju premijeru na turneji doživjela u Parizu na početku lipnja. Na snimkama se može vidjeti njezina priprema za koncerte ali i barem dio onoga što se događa iza scene dok koncert traje. Kako je pozornica ogromna, Swift ispod nje prolazi na malim tračnicama i tako mijenja kostime. Ono što je fanovima bila misterija je gdje i kako Swift padne kada prelazi iz akustičnog dijela u 'Midnights' eru. Kako je cijela pozornica led ekran, postavi se efekt mora, otvori se rupa i Swift skoči u nju te tako izgleda kao da pliva na drugu stranu. Prikazano je kao pada na veliki zaštitni jastuk te dalje nastavlja tračnicama do suprotne strane pozornice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Bez obzira na to što je 'I Can Do It With A Broken Heart' up beat pjesma, stihovi su daleko od toga. Swift je opisala kako se osjećala na početku turneje kada je prolazila kroz prekid s britanskim glumcem Joe Alwynom. Uz to, pisala je o mentalnom pritisku na turneji koja će navodno postati najuspješnija turneja u povijesti – I can read your mind/She's having the time of her life“/The lights refract sequined stars off her silhouette every night/I can show you lies. Još krajem prošle godine se naveliko pisalo da je The Eras tour uprihodila više od milijardu dolara sa samo 60 koncerata, a ukupno će ih biti više od 140. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Vrtjele su se glasine da će se turneja nastaviti sljedeće godine i da neće završiti 8.12., ali je Swift na nedavnom koncertu opovrgnula glasine. 

Pop kultura