Nicole Kidman i Tom Cruise
Instagram //

Nicole Kidman i Tom Cruise

Rastave slavnih osoba često su tema velikog interesa u medijima, jer privlače pažnju javnosti zbog svoje dramatičnosti, bogatstva i složenosti odnosa. Ove priče obično uključuju ne samo osobne konflikte, već i pravne bitke oko podjele imovine, skrbništva nad djecom. Mediji prate svaki detalj, a paparazzi snimaju svaku scenu, stvarajući narative koji često prelaze granice privatnosti. Jedan od glavnih razloga zašto su rastave slavnih tako intrigantne jest to što često uključuju velike sume novca, poznate osobe, i javne ispade. Svaka izjava, objava na društvenim mrežama ili intervju može postati naslovnica. 

Jennifer Garner i Ben Affleck (2015)

Hollywoodski par je 2015. godine objavio da se rastaju nakon skoro 10 godina braka. Skandal se dogodio kad su u javnost izašle vijesti da je Ben Affleck navodno prevario Jennifer Garner s dadiljom njihovo troje djece. Kasnije se ispostavilo da su bili rastavljeni prije nego što je objavljeno. Izgleda da su ostali u korektnim odnosima jer je Garner za Vanity fair 2016. godine kazala: “Kad te njegovo sunce obasja, ti to osjetiš. Ali kad sunce sja negdje drugdje, hladno je. Može baciti priličnu sjenu.” Garner je svom bivšem mužu pomogla u odvikavanju od alkohola, a on je prije nekoliko godina rekao da je počeo piti jer je bio u nesretnom braku. Ben je nakon toga obnovio svoju vezu s  Jennifer Lopez kojoj je također prije koji dan došao i službeni kraj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marie Claire France (@marieclairefr)

Brad Pitt i Angelina Jolie (2016)

Iako njihov razvod još uvijek nije službeno gotovo, par se odlučio rastaviti 2016. godine. Zaljubili su se na setu “Mr. & Mrs. Smith” u kojem su glumili glavne uloge te su se zaručili 2012. godine. Dvije godine su se vjenčali u dvorcu u Francuskoj prema želji njihovo šestero djece. Pitt je rekao da su se rastavili "zbog zdravlja obitelji." Situacija se zakomplicirala kada je Jolie tražila potpuno fizičko i zajedničko pravno skrbništvo nad djecom s čim se Pitt nije složio. Prije nekoliko mjeseci su u javnost izašle vijesti da je njihova kćer Shiloh službeno odrekla očevog prezimena. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by angelina jolie and brad pitt (@brangelina_fc)

Nicole Kidman i Tom Cruise (2001)

Fotografije Kidman koja skačući izlazi iz odvjetničkog ureda nakon rastave od Cruisea su postale dio pop kulture. Glumci iz filma "Eyes Wide Shut" Stanleyja Kubricka, Kidman i Cruise su se vjenčali 1990. Par se upoznao na snimanju filma Days of Thunder te su se vjenčali 1990. godine. Brak je trajao 11 godina te su posvojili dvoje djece, kćer Isabellu i sina Connora. Cruise i Kidman nikada nisu javno pričali o razlozima njihove rastave, ali se godinama nagađa da je jedan od razloga Cruiseova povezanost sa scijentologijom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Italia (@elle_italia)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ash (@ashcliff)

Pop kultura