Lady Gaga
Instagram //

Lady Gaga

Svi Joker i Gaga entuzijasti imaju puno razloga za veselje! Lady Gaga je danima izbacivala teasere za pjesme, ali je jučer napokon najavila album "Harlequin" za nadolazeći film Joker: Ludilo u dvoje. Album izlazi ovog petka, a sastoji se od 13 pjesama. Inače, Harlequin (na krvatskom Harlekin) je najpoznatiji komični lik sluge iz commedie dell'arte. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Na "Harlequin" će se naći originalne pjesme napisane i skladane za film, ali i obrade. Tako su pjesme "That's Life" Franka Sinatre i "Smile" Jimmyja Durantea ostale dio Jokerovog glazbenog svijeta jer su bile u prvom djelu. Gaga, koja tumači ulogu Harley Quinn, je kazala da je napisala valcer za film. "Pijanista Alexa Smitha sam zamolila da bude sa mnom u mojim scenama. Ima trenutaka u filmu u kojima glumim odraslu ženu koja pjeva kao djevojčica" rekla je glazbenica i glumica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Ovaj dugoočekivani film je doživio premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji i kako to obično biva, dobio je duge ovacije, tj. višeminutni pljesak. Kada su izašle vijesti da će drugi dio Jokera biti mjuzikl, dio obožavatelja je bio skeptičan. To zapravo ne treba previše iznenađivati s obzirom na to da je u prvom djelu bilo podosta elemenata mjuzikla. Dvije sekvence u kojima je to posebno očito su one iz zahoda i ples niz stepenice. To su knjiški primjeri mjuzikla jer se ples obično događa kada je Joker toliko preplavljen osjećajima da ih ne može izraziti riječima neko pokretom. Jedina očita razlika između čistog mjuzikla i ovih primjera je što ne uključuje pjevanje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Ne može se napisati da je ovaj Gagin potez potpuno neočekivan. Jedino što pomalo čudi je što duet s Brunom Marsom "Die With a Smile" nije dio albuma baš zbog simbolike u naslovi, ali i vizualnog identiteta videospota i artworka singla. Zatim, "What the world needs now is love" glazbenice Jackie DeShannon nije dio ovog albuma, a oko te pjesme se vrtio cijeli prvi teaser koji je izašao u travnju ove godine. Kako god da bilo, sigurni smo da ćemo do hrvatske premijere koja se održava 2. listopada na repeatu slušati "Harlequin." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiffany & Co. (@tiffanyandco)

Pop kultura