Instagram @visit_valencia
//

Instagram @visit_valencia

Valencija je treći po veličini španjolski grad koji za razliku od Barcelone, Madrida ili Ibize nije previše poznata. Ta činjenica ne umanjuje njezinu ljepotu, a također se smjestila na dobrom geografskom položaju. Valencija se nalazi na istočnoj obali Sredozemnog mora stoga je savršena ljetna destinacija. Spoj kulture, povijesti, gastronomije oduševiti će svakoga tko voli istraživati nova mjesta i tako širiti svoje vidike. 

Ako ste u potrazi za destinacijom koja nije previše blizu, a istovremeno nije predaleko, Španjolska je ta destinacija koju bi svatko trebao posjetiti. U Valenciji ćete također moći probati originalnu paellu, tadicionalno španjolsko jelo koje je upravo poteklo iz tog djela zemlje. Grad je to koji nudi ponešto za svakoga i u kojemu ćete uživati svaki dan svoga boravka provedenog tamo. 

Izdvojili smo pet mjesta koje se moraju naći na popisu kada posjetite Valenciju!

La Lonja

Jedan od simbola grada i najpoznatijih spomenika gotike u Europi je La Lonja koja se nalazi na popisu UNESCO-ove svjetske baštine. Ovu impozantnu građevinu naći ćete u centru grada u blizini Centralne tržnice. Ljubitelji povijesti i arhitekture posebno će uživati u ovoj zgradi koja je sagrađena još u 14. stoljeću. 

Centralna tržnica

Kulturu nekog drugog grada uvijek možete najbolje doživjeti na tržnici, a Valencija u centru grada ima svoju glavnu i najveću tržnicu. Stakleni strop tržnice prigodno je oslikan motivima naranče koja je zaštitno voće toga grada. Na prvi pogled podsjeća na mađarsku centralnu tržnicu koja je slično uređena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oz⭐️ (@tania540)

Gradska četvrt El Carmen

Na španjolskom, barrio El Carmen, najpoznatija je četvrt u Valenciji. Savšeno je mjesto ukoliko želite popiti egzotičan koktel, uživati u opuštenom druženju s prijateljima ili otići na romantičnu šetnju s partnerom. Nudi bogat sadržaj, a tijekom ljeta u tom djelu grada organiziraju se mnogo zabavnog sadržaja i koncerata u kojima mogu uživati slučajni prolaznici. 

Akvarij

Planirate li putovanje u Valencijom s djecom potreban je sadržaj koji će ih zabaviti. Akvarij u Valenciji prvi je po veličini u Europi, a u posjetu i istraživanju morskog svijeta uživat će i oni malo stariji. Posjetiteljima nudi upoznavanje s glavnim morskim ekosustavima, a u akvariju se nalazi 45 000 živih bića koju pripadaju 500 različitih vrsta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oceanogràfic València (@oceanografic_vl)

Muzej lijepih umjetnosti

Ako ste jedan od onih koji mogu provesti sate u art galerijama detaljno analizirajući svaki detalj na umjetnini, neka se ovo mjesto nađe na popisu. Ovo je druga najveća galerija umjetnosti u Hrvatskoj, a u njoj su izloženi radovi koji su nastali u razdoblju od četiri stoljeća. Galerija se sastoji od nekoliko soba koje su posvećene slavnim umjetnicima poput Francisca de Goye ili Joaquín Sorolla. 

Lifestyle