Instagram: @tezza.barton
//

Instagram: @tezza.barton

Jedan od najvećih problema u skincare svijetu danas je hiperpigmentacija koja je postala sve češći razlog tamnih mrlja. Hiperpigmentaciju se pojavljuje zbog prekomjernog izlaganja suncu, trudnoće, određenih medicinskih lijekova ili zdravstvenih stanja. Iako zvuči kao problem koji se ne može riješiti, uz odgovarajuće skincare proizvode ovo stanje kože može se vrlo jednostavno dovesti pod kontrolu. 

U današnje vrijeme najčešći uzrok hiperpigmentacije je prekomjerna proizvodnja melanina, pigmenta koji koži daje boju. Također se može pojaviti u ljetnim mjesecima kada puno više vremena provodimo na suncu, a može se lako prepoznati. Glavni simptomi hiperpigmentacije na koži su tamne mrlje koje se mogu razviti bilo gdje na tijelu te biti bilo koje veličine. Ako u ljetnim mjesecima volite vrijeme provoditi na otvorenom, visokim temperaturama i suncu, trebali ste paziti jer veća izloženost suncu daje veći rizik od stvaranja povećanje hiperpigmentacije kože. Uvijek možete bezbrižno uživati u ljetnim radostima no imajte na umu da biste prije nego što izađete na sunce trebali zaštiti kožu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A N N A S C H Ö N B E R G (@hannaschonberg)

Hiperpigmentacija je problem koji se može riješiti uz pravilni skincare. A kako stara naroda poslovica kaže- bolje spriječiti nego liječiti, postoje razni načini uz pomoć kojih možete riješiti nastajanje problema. Kreme sa zaštitnim faktorom najbolji su način kako spriječiti razvijanje hiperpigmentacije. One bi trebale biti dio svakodnevne skrincare rutine, a pravilno i redovito korištenje sprječava daljnje probleme poput raka kože. Osim krema sa zaštitnim faktorom, bitne su i kreme za posvjetljivanje tamnih mrlja. Te kreme će pomoći u smanjenu tamnih mrlja nakon što ih redovito koristite.

Ako se borite s ovim problemom kojemu ne možete stati na kraj posebno u ovim ljetnim mjesecima pred nama, izdvojili smo nekoliko krema koje će pomoći u rješavanju hiperpigmentacije kože!

Ljepota