Damir Begović
Robert Gašpert //

Damir Begović

U intimnoj i luksuznoj atmosferi Vile Werner u Zagrebu, poznati hrvatski dizajner Robert Sever jučer je prikazao svoju novu kolekciju za sezonu jesen/zima 2024., pod nazivom Sophistique. Revija je očekivano okupila brojne poznate osobe iz svijeta hrvatske mode, a nama je za oko posebno zapeo Damir Begović u kreaciji koju je sam dizajnirao. Damir je i ovoga puta temi dao svoj prepoznatljivi touch, odnosno interpretirao je sofisticiranost i eleganciju na sebi svojstven način koji je zadivio sve prisutne. 

Damir Begović
Robert Gašpert //

Damir Begović

"Dresscode je bio timeless elegance i mene je to odmah asociralo na revija 90-ih, pogotovo na Gianfranco Ferréa koji je radio za Dior. Od 90-ih i te moderne pomaknute elegancije, pa sve do one iz 50-ih koju volim, došla je inspiracija za look za Severovu reviju" - rekao je Damir. Na pitanje koliko mu je trebalo za izradu ovog glamuroznog outfita rekao je samo dva dana što nas je iskreno iznenadilo, kao i priča, koja je s Damirom uvijek zanimljiva. "Otišao sam kupiti shantung svilu u Pamigo. Tamo imaju mali dio s popustom gdje se te svile prodaju za manju cijenu nego inače. Ja ih baš duže pratim i pričaju mi žene koje tamo rade kako se shantung svila nekada prije prodavala na veliko i kako je bila must have za svadbe, a sada je gotovo nitko ne kupuje. Ja sam u zadnje vrijeme općinjen s tim shantung svilama jer su tako fine, bogate i izgledaju teško, a zapravo su jako lagane i lebde. Tako je nastao taj ogrtač koji je krojen iz jednog dijela, ima samo dva šava sa strane i samim pokretom i kretanjem, zrak napravi dodatan moment, pa taj ogrtač izgleda još bogatije nego što je u tih tri pol metara."

Damir Begović
Robert Gašpert //

Damir Begović

Osim ogrtača, Damir je izradio i široke hlače visokog struka s pojasom, a za top kaže kako je nastao već prošle godine od tesla čipke kad je radio kostimografiju za jedan film. "Oni to više nisu trebali, ja sam uzeo i napravio jedan zanimljivi mrežasti top. Već sam ga nosilo, ali nije dobio svoj puni sjaj  i stalno mi se u glavi vrtjelo da ga moram opet obući, Kada sam vidio ovu brončanu shantung svilu znao sam da on zaslužuje još jedan outfit" - poručuje Damir. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Damir Begović (@damir__begovic)

Upotpunio je kombinaciju s rukavicama i torbom u obliku velikog bisera, a imao je čak i jednu naušnicu u uhu u obliku zlatnog pera. "Generalno taj neki glamur, elegancija i sređivanje koje je možda prije bilo više u fokusu kada je i bilo više događaja gdje si se mogao tako srediti, mi je isto bila neka vrsta inspiracije."

Moda