Marine Serre
Launchmetrics //

Marine Serre

Marine Serre je svoju debitantsku kolekciju prikazala u nimalo zavidnim uvjetima. Nazvana ‘Radical Call for Love’, njena prva kolekcija prikazana pred pariškom publikom je tematizirala potrebu za mirom i jedinstvom, a inspiraciju je vukla iz tada nedavnih terorističkih napada na redakciju satiričkog časopisa Charlie Hebdo. Radikalan poziv za ljubav nije pao na gluhe uši, te ju je ta kolekcija koja je spajala tradicionalne arapske tekstile s onim europskim iz 19. stoljeća odmah katapultirala u svjetsku slavu.

Njena najnovija kolekcija, prikazana jučer u Firenci za vrijeme trajanja kultnog Pitti Uomo, je odražavala isti sentiment. Potaknuta trenutnom geopolitičkom klimom i situacijom u kojoj se svijet ponovo pretvara u bure baruta, Serre se još jednom okreće ka utopijskoj viziji budućnosti u kojoj su ratovi i svaka vrsta opresije apstraktni pojmovi. Vidljivo je to i u samom kastingu modela, pošto se na njenoj pisti pojavilo preko 25 različitih nacionalnosti.

Serre ostaje vjerna svojoj ustaljenoj estetici i emblematičnom logu polumjeseca koji je ovog puta izveden u sjajnoj koži uz pomoć airbrush metode. Uski kombinezoni su također obogaćeni ovom metodom, te ponovo spajaju estetiku i funkcionalnost po kojoj je ona oduvijek prepoznatljiva. Utilitaristički, sportski komadi, te jakne su izrađeni od recikliranih torbi za tenis, što je vrlo vjerojatno njen komičan način uklapanja umirućeg tenniscore trenda u svoju estetski svijet.

Ipak, kod Marine Serre nikada ništa ne umire do kraja, pa su se tako u kolekciji pojavili komadi izrađeni od istih tekstila korištenih u prvoj kolekciji. Prvi, vjerojatno najglamurozniji look koji je Serre prikazala u posljednjih nekoliko godina, izrađen je od starog nakita. Posljednjih nekoliko lookova je izrađeno od starih plahti na kojima su izvezene razne poruke, među kojima je najupečatljivija ona koja glasi ‘Pray for all the oppressed’.

Serre je ovom kolekcijom produžila svoj maratonski niz odličnih kolekcija punih ezoteričke snage koju kupci diljem svijeta itekako prepoznaju. Sigurni smo da će nastaviti u istom stilu, a mi ostajemo u nadanju kako će se sve poruke mira s njene odjeće čuti puno dalje od oduševljene publike u Firenci.

Moda