Jacquemus.
Instagram //

Jacquemus

Vrijeme događaja, 10 lipnja, mjesto događaja, Casa Malaparte, glavni akter, Jacquemus. Ovi podaci dovoljni su vam da već na prvu zaključite kako je francuski dizajner Simon Porte Jacquemus svojom najnovijom kolekcijom još jednom pomaknuo granice i postavio nove modne trendove za nadolazeću sezonu. Sunčani događaj, održan na vili uz liticu, poznatijom kao filmskom kulisom za Jean-Luc Godardov film Le Mepris iz 1963. godine, očekivano je okupio brojne poznate osobe iz svijeta mode koje su, osim same kolekcije, imale priliku uživati u nevjerojatnom panoramskom pogledu na beskrajno plavetnilo mora sljubljeno s arhitekturom vile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Proslava ljetne elegancije

Odmah dostupna, resort kolekcija očekivano je obuhvatila niz odjevnih predmeta za ljeto koji su uspješno predstavili balans fluidnosti i strukture. Paleta boja kretala se od nježnih pastelnih nijansi poput nebesko plave, do zemljanih tonova s hrabrim naglascima na crvenu, žutu i  zelenu boju. Gotovo dvodimenzionalna kolekcija utjelovila je Jacquemusovu sposobnost dizajniranja profinjene odjeće koja je istovremeno razigrana i kao takva prikladna, kako za prozračni ljetni dan, tako i za elegantnu večeru na balkonu luksuznog talijanskog hotela na obali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Uvodni look, kremasti čupavi kaput, predstavljao je referencu na ikoničnu scenu s Brigitte Bardot, snimljenu na istoj terasi, a odmah iza njega uslijedio je niz lookova poznate Jacquemusove siluete poput sakoa i kaputa sa šal-ovratnikom, suknji A-kroja, širokih strukturiranih hlača i naravno asimetričnih mornarskih majica usklađenih s hlačama s prednjim naborima. Svaku kombinaciju upotpunili su zanimljivi modni dodaci poput kultnih Jacquemus torbi u tirkiznoj, zelenoj, ružičastoj i žutoj boji, kao i nekoliko zanimljivih modela cipela uključujući it model s duplom potpeticom.

Korejska pop senzacija

Uz već dobro poznat imena, krovom spektakularne vile prošetala je i korejska pop senzacija Jennie Kim. Odjevena u upečatljivu crnu haljinu upotpunjenu električno-tirkiznom torbicom, Jennie je debitantskim hodom donijela nezaboravan završetak revije, pa je upravo njezina pojava najviše privukla pažnju na društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Među svega 40-ak uzvanika izdvojile su se, Dua Lipa u asimetričnoj plavoj haljine upotpunjenoj crvenim dodacima, Gwyneth Paltrow u crnom kompletu naglašenih ramena, Rosie Huntington-Whiteley u zebra suknji i brojni drugi koji su došli proslaviti 15 godina neospornog francuskog chica zapakiranog u komercijalni uspjeh.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Bien Joué Jacquemus, želimo ti još minimalno 15 godina rasta s publikom, koja je "nekim čudom" iz godine u godinu sve veća i značajnija!

Moda