Photo: Unsplash
//

Photo: Unsplash

Ako ste ipak negdje zagubili popis na kojeg ste vjerno bilježili sve one naslove koji čekaju neka bolja vremena, mi ćemo vam pomoći pronaći ono što je za vas. Točnije, zvijezde priskaču upomoć. Jeste li se ikada zapitali je li vaša sklonost određenom žanru povezana s vašim horoskopskim znakom? Bez obzira vjerujete li u astrologiju ili ne, teško je ignorirati osobine koje se povezuju s našim znakom. Možda je baš taj astrološki potpis taj koji nam može pomoći u pronalaženju savršenog filmskog ili televizijskog sadržaja za nas. Volite li romantične komedije, dokumentarce ili ste više za akciju? Evo što vam zvijezde preporučuju!

Ovan - Neustrašivi natjecatelj 

Ovan je, kao prvi znak Zodijaka, karakterističan po svojoj vatrenoj prirodi. Njegov pobjednički duh budan je u svakom trenutku, a uz to se može pohvaliti i zavidnim sportskim znanjem. Ovnova natjecateljska priroda uživa u adrenalinu koji donosi sport, pa ako sam ne sudjeluje na terenu, on uživa u gledanju kvalitetnog natjecanja. Pravu razinu adrenalina i sportskog ludila pronaći će na jednom od preko 20 sportskih kanala na platformi EON TV. A kako ne bi promakao nijedan sitni detalj sa sportskog terena, staze ili bazena, u svakom dogovorenom paketu sportski kanali su dostupni u HD rezoluciji. 

Bik - Strastveni ljubitelj hrane

Osobe rođene u znaku Bika često su veliki gurmani. Hrana je središte njihovog svijeta i planiranje obroka za njih je ključno. Strastveni su ljubitelji začinjene hrane i rado će sami posjetiti restoran, uživajući u raznim kulinarskim specijalitetima. No onda kada nisu u restoranu, Bikovi su vjerojatno ispred televizora i upijaju nove kulinarske tehnike i recepte na kanalu 24 Kitchen. Ako planirate movie night s Bikom i ne možete se odlučiti što gledati, vjerujte nam da ćete ga osvojiti ovim neobičnim izborom koji će sigurno biti po njegovom guštu! 

Blizanci - Kraljevi humora 

Ako pitate zvijeze, Blizanci su sinonim za karizmu i humor. Kada se govori o horoskopskim znakovima koji zrače posebnom energijom i obožavaju nasmijavati druge svojim dosjetkama ili čak fascinirati ih svojim komunikacijskim vještinama, na vrhu popisa su Blizanci. Iako uživaju u humoru i nasmijavanju drugih, toliko vole i čuti dobru šalu ili pogledati dobru komediju. Tako  će Blizanci najviše uživati u dobroj komediji, bilo da je riječ o stand-up nastupu, humorističnoj seriji ili duhovitom filmu. Platforma  EON TV donosi široku lepezu provjerenih naslova humorističnih filmova. obiteljskih komedija i showova kojima ćete pobjeći pred visokim ljetnim temperaturama. Ono što bi se Blizancima moglo svidjeti je serija Hacks koja na simpatičan način stražuje kompleksan odnos mentorstva između legendarne komičarke iz Las Vegasa, Deborah Vance, i izopćene 25-godišnjakinje. Seriju prepunu zabavnih dosjetki, oštroumnih dijaloga ali i s ponekom emocijom čija je treća sezona upravo izašla, pronaći ćete u HBO OnDemand katalogu, uključenom u EON PREMIUM paket.

Rak -  Najnježniji znak zodijaka

Ljudi rođeni u ovom znaku poznati su po svojoj dubokoj emocionalnosti i osjetljivosti. Njihova sposobnost da osjete i razumiju tuđe emocije čini ih izuzetno empatičnima i brižnima. Raci su prirodni njegovatelji, uvijek spremni pružiti rame za plakanje ili podršku onima kojima je potrebna. Disney Channel na platformi EON TV je idealan izbor za nježne Rakove, koji su poznati po svojoj dubokoj exmocionalnosti i osjetljivosti. Tople priče sa sretnim završecima pružaju im upravo ono što najviše vole – sigurnost, ljubav i sreću. Comfort zona za Rakove su animirani filmovi ili teenagerske romantične komedije. Tako će se pripadnici ovog znaka moći vratiti u srednjoškolske dane i ponovno proživjeti maturalu večer s Mandy Yang koja je u filmu Prom Pact usmjerena na jedan jedini cilj: upis na Harvard. 

Lav  - Kralj životinja i kralj Zodijaka 

Lavovi su prirodni kraljevi svakog društva u kojem se nađu. Njihova dominantna prisutnost i karizmatična osobnost odmah privlače pažnju, čineći ih središtem svakog okupljanja. Poput lava u džungli, Lavovi zrače snagom i autoritetom, neustrašivi u svojoj potrazi za uspjehom i priznanjem. Identifikacija Lavova s lavom, kraljem džungle, nije slučajna. Oba dijele ne samo ime, već i karakteristike koje ih čine vođama. Njihova gracioznost, moć i neustrašivost čine ih rođenim predvodnicima, onima koji ne samo da preuzimaju odgovornost, već i motiviraju druge da dosegnu svoje najveće potencijale. Zato Lavovi, htjeli to priznati ili ne, uživaju gledati kralja životinja u svom prirodnom okruženju. National Geographic, koji dolazi u EON FULL TV Paketu, idealan je izbor za ove ljubitelje divljine s lavovima u glavnoj ulozi. 

Djevica - Provjereni klasik

Poznate su po svojoj praktičnosti, analitičnosti i sklonosti prema detaljima, Djevice vole red, sigurnost i pouzdanost u svim aspektima života, uključujući i njihove izbore za zabavu. Djevice se često odlučuju za provjerene klasike, bilo da je riječ o knjigama, glazbi ili filmovima. One će često posegnuti za filmovima koji su već dokazani kao kvalitetni i emotivno zadovoljavajući. Ako vam osoba kaže da joj je najdraži film 'Titanic', velika je vjerojatnost da je Djevica po horoskopu. Ovcaj znak cijeni filmove koji nude više od površinske zabave – traže dubinu, emociju i smisao. Stoga, nema dileme, kanal TV1000 na platformi EON TV s pregršt nagrađivanih i priznatih filmova dobitna je kombinacija za Djevice. Jedan od onih koji 'nikada neće dosaditi' je i film 'The Pianist' koji govori o briljantnom pijanistu Wladyslawu Szpilmanu (Adrien Brody), poljskom Židovu, koji je svjedok stavljnja ograničenja od Nacista na Židove u Varšavi, glavnom gradu Poljske. Njegova obitelj je na redu da je prebace u nacističke radne logore, ali on uspijeva pobjeći i izmiče Nacistima te nastavlja živjeti u ruševinama Varšave. 

Vaga - Ljubitelji drame i pravde 

Vage su prirodni diplomati, obožavaju društvene situacije i često uživaju u dinamičnim i dramatičnim događajima. Međutim, ono što ih posebno izdvaja je njihova neprekidna težnja za ravnotežom i harmonijom. Gdje god se podižu tonovi i atmosfera postaje napeta, tu su Vage da uživaju u drami. One ne samo da vole promatrati dramatične trenutke, već ih često i potiču svojim šarmom i karizmom. No, Vage nisu samo ljubitelji drame; one su također pravi borci za pravdu. Kada se pojave konflikti, Vage instinktivno osjećaju potrebu da unesu balans i objektivno prosude tko je u pravu. Vage uvijek teže ravnoteži, bilo da smiruju napetu situaciju ili pokušavaju razumjeti sve strane priče kako bi donijele najpravedniji zaključak. Zato Vage najviše uživaju, pogađate - u reality showovima. Sjediti u udobnosti svog doma i promatrati situaciju iz svih kuteva, procjenjivati tko je u pravu i pokušati predvidjeti nečije sljedeće korake? Zvuči kao dream job za Vagu. Kanal TLC koji dolazi u EON FULL TV paketu opskrbit će vas s potrebnom dozom drame. Kako u 90 dana do vjenčanja riješiti egzistencijalno pitanje, kako živjeti zajedno s dečkovom majkom? Vage, pripremite kokice! 

Škorpion - Pravi detektiv 

Osobe rođene u ovom znaku poznate su po svojoj intenzivnoj prirodi, dubokoj emocionalnosti i strastvenosti. Oni su izuzetno perceptivni i vole misterije, što ih čini idealnim ljubiteljima krimi žanra. Kriminalističke priče, s njihovim složenim zapletima, intrigama i tajnama, savršeno odgovaraju Škorpionovoj sklonosti prema istraživanju skrivenih istina i dubljih slojeva ljudske prirode. Škorpioni su prirodno znatiželjni i uživaju u dešifriranju enigmi. Njihov oštar um i sposobnost da uoče detalje koji drugima promaknu čine ih izuzetno dobrim detektivima, bilo da se radi o stvarnom životu ili fikciji. Krimi priče pružaju Škorpionima priliku da koriste svoje analitičke vještine i intuitivno razumijevanje kako bi pratili tragove, otkrivali motive i razotkrivali zločince. Trenutno jedna od najgledanijih serija na kanalu HBO je kriminalistička dramska serija Čistačica (eng. The Cleaning Lady). Radnja serije prati pametnu liječnicu koja dolazi u SAD na liječenje kako bi spasila svog bolesnog sina. Međutim, kada sustav zakaže, ona koristi svoju lukavost i inteligenciju kako bi spasila sina. Postaje čistačica za mafiju i počinje igrati igru prema svojim pravilima. Za dodatnu napetost, ova serija se na platformi EON TV u Premium paketu prikazuje u HD rezoluciji.

Strijelac - Ljubitelj znanja 

Strijelac je jedan od horoskopskih znakova koji posebno vole proučavati, istraživati i testirati svoj um. Otvorenog su uma i uvijek spremni učiti nove stvari, bilo da se radi o znanosti, filozofiji ili kulturi. Uživaju u razmatranju složenih ideja i vole se upuštati u rasprave koje izazivaju njihovo razmišljanje. Ovaj znak često traži istinu i smisao u svemu, pa nije neuobičajeno da su Strijelci najviše zainteresirani za program na Discovery kanalu ili za dobar dokumentarac na HBO-u. Tu će pripadnici ovog znaka čuti mnoštvo zanimljivih činjenica s kojima će sigurno zasjati u društvu. Jedan od takvih je najnoviji provokativni dokumentarac Brandy Hellville & The Cult of Fast Fashion koji nudi uvid u toksičnu kulturu tinejdžerskog brenda Brandy Melville, razotkrivajući univerzalne štete brze mode i široki sustav iskorištavanja unutar globalne modne industrije

Jarac - Istražitelji povijesti 

Jarac, kao zemljani znak, posebno je sklon proučavanju povijesti i korijena. Njihov pragmatičan i ozbiljan pristup životu odražava se i u njihovoj ljubavi prema prošlosti. Jarci vole istraživati povijesne događaje, tradicije i kulture koje su oblikovale svijet kakav danas poznajemo. Osjećaju duboku povezanost s naslijeđem i vjeruju da razumijevanje prošlosti može pružiti dragocjene lekcije za budućnost. Tako će pripadnici ovog znaka na HBO-u uživati u filmovima povijesne tematike, a jedan od njih je 13 sati: Tajni vojnici BenghazijaFilm prikazuje istinitu priču o šest elitnih bivših vojnih operativaca koji su bili zaduženi za zaštitu CIA-e tijekom napada terorista na uporište američkog veleposlanstva u Bengaziju, Libija, 11. rujna 2012. Unatoč gotovo nemogućim izgledima, ovi operativci hrabro su se borili kako bi obranili svoje pozicije.

Vodenjak - Zaljubljenici u fantastiku 

Horoskopski znak Vodenjaka je doista jedinstven, obilježen neizmjernom maštom i sklonošću fantaziji. Vodenjaci vole otploviti u druge svjetove, istražujući nepoznate dimenzije i ideje koje su izvan okvira konvencionalnog mišljenja. Njihova kreativnost i inovativnost često ih navode na putovanje kroz beskonačne mogućnosti, omogućujući im da razmišljaju 'izvan kutije'. Ovaj znak ne boji se sanjati velike snove i istraživati nove perspektive, uvijek tražeći originalne i neobične načine za izražavanje svoje jedinstvene vizije. Tako će pripadnici ovog znaka na HBO-u uživati u znanstvenoj fantastici, pa je svakako za preporučiti House of the Dragon, čija je dugoiščekivana druga sezona premijerno prikazana u lipnju ove godine. Ako ste gledali Igru prijestolja, a poprilično smo sigurni da jeste, sigurno se sjećate Majke zmajeva, Daenerys Targaryen, i njezine potrage za Željeznim prijestoljem. Sada, House of the Dragon nas vraća gotovo 200 godina unatrag, u vrijeme kada je Kuća Targaryen bila na vrhuncu svoje moći u Westerosu. Serija počinje vladavinom kralja Viserysa I, petog vladara Targaryena, i prati pitanje njegova nasljedstva te događaje koji se odvijaju nakon što je svoju kćer Rhaenyru proglasio nasljednicom – titulom koju žena nikada prije nije preuzela.

Ribe - Najveći romantičari Zodijaka 

Ribe su najromantičniji znak Zodijaka, poznate po svojoj nježnosti, empatiji i pažljivosti prema svojim partnerima. One istinski uživaju u romantičnim trenucima sa svojom voljenom osobom, bilo da se radi o šetnji uz zalazak sunca, zajedničkoj večeri uz svijeće ili dubokim razgovorima o svojim snovima i nadama. Osim u stvarnom životu, Ribe također vole uživati u romantičnim filmovima i pričama na ekranu. One se lako emocionalno povezuju s likovima koji prolaze kroz duboke ljubavne veze i strastvene sudbine. Gledanje romantičnih filmova za Ribe nije samo zabava; to je način da se još dublje povežu sa svojim vlastitim osjećajima i romantikom. Ove kišne ljetne dane Ribe će začiniti filmom EMMA. na HBO-u koji govori o dobronamjernoj, ali sebičnoj mladoj ženi koja se miješa u ljubavne živote svojih prijatelja. Tako će se vratiti u 1800., ali i opustiti kroz romantične zaplete koji su baš po mjeri Riba. 

 

 

Horoskop