Imaxtree //

Kako osvježiti proljetnu garderobu? Postoji nekoliko načina, a jedan od najlakših je definitivno s pomoću printeva. Iako su nekada na lošem glasu jer ih nije baš najjednostavnije ukomponirati u outfit, u proteklih nekoliko godina, svjedočimo sve većoj popularnosti dezena koji su pametno integrirani s ostatkom odjeće.

Naravno, jedna od njihovih najvećih prednosti je mogućnost igre, pa se ne biste trebali ograničavati samo na haljine i bluze koje na sebi imaju neku vrstu printa, već na apsolutno svaki komad odjeće koji ih uključuje. Ako ćemo suditi po trendovima za ovu sezonu, slobodno možemo reći kako polako izlazimo iz minimalističke ere što znači da su pidžama setovi, hlače i modni dodati u dezenima back in the game!

Loewe
Imaxtree

Loewe

Printevi koji su u trendu ove sezone

Kako je to manje-više uvijek slučaj, svake sezone na tržištu se izdvoji nekoliko dezena za koje možemo reći da su trenutno u modi. Tako i ove godine po društvenim mrežama viđamo određene printeve koji ipak uživaju veću popularnost od nekih drugih. Primjetili smo da je među njima i nekoliko povratničkih printeva (cvjetni print) koji su dugo bili out of fashion, a s obzirom na to da je praćenje trendova ipak naša specijalnost, donosimo 6 printeva za koje smo sigurni da ćemo ih viđali u nadolazećem periodu.

1. Cvijeće za proljeće

Cvjetni printevi su vječni favoriti za proljeće. Ove sezone su posebno popularni pa tako dolaze u raznim varijacijama, od delikatnih pastelnih cvjetova,do hrabrih, prevelikih uzoraka koje smo mogli vidjeti na nedavnim modnim revijama kod brendova kao što su Loewe, Armani, Balmain i dr.

Marine Serre

Marine Serre

Mugler
Imaxtree

Mugler

Imaxtree

Loewe

Loewe

2. Animal print

Animal print je uvijek aktualan, a posebno u ovom periodu kada su u fokusu duge, lepršave haljine i ogrtači za plažu. Leopard, zebra i zmijski printevi su najčešći izbor brojnih dizajnera i trendseterica na društvenim mrežama, pa iznimka nije ni ova godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Rivière-Sieber (@ariviere)

3. Geometrijski oblici

Geometrijski dezeni su se vratili na modnu scenu, donoseći sa sobom modernu i minimalističku estetiku. Linije, krugovi i trokuti u raznim bojama i veličinama kombiniraju se u unikatan print koji odiše suvremenom estetikom.

Imaxtree

Imaxtree

Chanel
Imaxtree

Chanel

4. Apstrakti printevi

Apstraktni printevi su odličan način za izražavanje kreativnosti i individualnosti. Stoga, ovog proljeća očekujte umjetničke kombinacije boja i nekonvencionalnih uzorka s kojima ćete definitivno privući pažnju mnogih.

Imaxtree

Chanel
Imaxtree

Chanel

Lacoste
Imaxtree

Lacoste

5. Polka Dots

Polka dots je klasika koja nikada ne izlazi iz mode. Ove sezone, očekujte igru s veličinama i bojama ovih slatkih, točkastih uzoraka kako na haljinama, tako i na ostalim modnim komadima poput šešira i torbi.

Stella Mccartnes
Imaxtree

Stella Mccartnes

Armani
Imaxtree

Armani

6. Pruge

Od tanjih, diskretnijih pruga do širokih, upečatljivih uzoraka, pruge su nešto što svakako treba imati u garderobi.

Imaxtree

Ferretti
Imaxtree

Ferretti

 

 

 

 

Moda