© Instagram/@littlebigbell
//

© Instagram/@littlebigbell

Proljeće je vrijeme promjena, a kao i u prirodi, često nam dođe da nakon tmurnih mjeseci unesemo vedrine i boje u dom. Neki obave proljetno čišćenje stana i ormara, a neki novo godišnje doba shvate kao priliku da osvježe stan novim dekoracijama i tako stvore savršen proljetni ugođaj. Cvjetni aranžmani, novi ukrasi, druge veselije ukrasne jastučnice ili promjena tkanine samo su neki od elemenata koje vrlo jednostavno možemo promijeniti, a rezultat daje potpuno novu atmosferu u cijelom prostoru.

Uz ovih nekoliko koraka u vašem stanu možete stvoriti idiličan proljetni ugođaj u kojem ćete uživati!

Dodajte cvijeće

Svaki prostor će izgledati puno bolje uz malo cvijeća, a ono je i glavni proljetni dekor. Neutralni prostori bit će najzahvalniji ako u prostoriju stavite lončaricu ili buket na stol jer će tim jednostavnim potezom unijeti život i novu energiju u prostor. Samim time on više neće izgledati monotono i bit će ugodnije boraviti u njemu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Resi‘s Berliner Altbaubutze 🤎 (@residenz.bln)

Ukomponirajte proljetne motive

Što je pravi proljetni ugođaj bez ijednog proljetnog motiva u prostoriji? Da biste stvorili savršen proljetni ugođaj u odabranu prostoriju dodajte ukrase koji predstavljaju ili podsjećaju na proljeće. Ukrasne jastučnice s cvjetnim uzorcima, košara s pisanicama ili pak umjetnička djela nadahnuta proljetnim motivima stvorit će pravi proljetni ugođaj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Skácelík (@designattractor)

Slike nadahnute sezonskom hranom

Ako volite otkačeni dizajn interijera onda je ovo svakako za vas. Iako je riječ o nečemu što bi većina ljudi vjerojatno izbjegla, slike koje su inspirirane sezonskom hranom koju možemo naći u proljeće, itekako je moguće uklopiti u interijer. Potrebno je samo malo mašte i znanja kako bi rezultat bio cool. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anya Warda Art (@anyawardaart)

Kombinacija zelenih tonova

Boja koja najviše podsjeća na proljeće vjerojatno je zelena upravo zbog toga što sve ponovno cvate. Ako želite stvoriti idealan proljetni ugođaj kod kuće nema boljeg načina nego kombiniranjem nekoliko zelenih tonova. Izaberite jednu prostoriju u kojoj će prevladavati zelena boja i poigrajte se tonovima. U kuhinji na primjer stol i stolice mogu biti u zelenoj boji, a ostatak prilagodite vlastitom ukusu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by One Interior Magazine (@one.interior.mag)

Promijenite tekstil

Zaboravite na pamuk i teške pletene deke jer dolaskom toplijeg vremena iz godine u godinu vraća se lan. Općenito lakše i prozračnije materijale birajte za toplije dane, a ako dolaze u neutralnijim tonovima to će prostoriji više dati na eleganciji i čistoći te stvoriti zen atmosferu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by One Interior Magazine (@one.interior.mag)

 

Lifestyle