© Instagram @cottagerenovationcwmrhys
//

© Instagram @cottagerenovationcwmrhys

Kupaonica je jedna od najvažnijih prostorija u domu, a kada govorimo o njezinom uređenju često smo podijeljeni oko dva estetska pravaca. Prvi je minimalizam i želja za elegantnom i luksuznom kupaonicom u kojoj se osjećamo kao da smo u spa centru nekog poznatog hotela. Drugi pravac je suprotnost, a uključuje eksperimentiranje s jarkim bojama, pločicama i dodacima pomoću kojih se postiže kontrast i stvara moderan, a razigrani prostor. Kako biste unijeli promjenu u kupaonicu, često je potrebno samo nekoliko manjih promjena - možda vam pomognu neki od ovih kreativnih i praktičnih savjeta!

Nova paleta boja

Boje imaju značajan utjecaj na prostor, pa ako želite osvježiti kupaonicu razmislite o promjeni boje zidova, pločica ili dodataka poput ručnika i tapeta. Dobro je da prije promijene odredite efekt koji želite postići. Svjetlije nijanse čine prostor prozračnijim i većim, dok tamnije pružaju dojam elegancije i topline, ali istovremeno zatvaraju prostor. U svijetu interijera trenutno su popularne sve nijanse zelene i plave, a ako su one ipak prehrabar odabir za vaš ukus, možete ih integrirati u prostor uz pomoć dodataka poput dozatora za sapun ili ručnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danish Homedeco (@danish_homedeco)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ADAM HUNTER (@adamhunter)

Biljke

Biljke su odličan dodatak bilo kojem prostoru, a pogotovo kupaonici. Izbor biljaka ovisi o veličini prostorije, pa sukladno tome birajte one koje će upotpuniti interijer. Trenutno su popularne viseće biljke, puzavci te paprat, koje najbolje izgledaju u tuš kabini. Osim izgleda, one imaju i druge pogodnosti - pročišćavanje zraka i stvaranje ugodne atmosfere. Savjet - prilikom odabira obratite pažnju na one koje dobro podnose vlažne uvjete kao na primjer paprati ili orhideja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by decoration.dreamers (@decoration.dreamers)

Promjena rasvjete

Pravilno osvjetljenje može učiniti čuda za kupaonicu. Razmislite o zamjeni starih svjetiljki novima koje će pružiti bolje osvjetljenje i stvoriti ugodniju atmosferu. Dodavanje svjetlosnih traka oko ogledala ili ugrađenih svjetala u strop također može biti odličan način za osvježenje prostora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DESIGN•ARCHITECTURE (@artseven_architects)

Pločice

Novi uzorci ili teksture pločica mogu potpuno promijeniti izgled prostora. Također, možete razmotriti samo djelomičnu zamjenu pločica, na primjer, zamjenu pločica u tuš kabini ili oko umivaonika i primijetit ćete razliku. Zanimljive pločice možete upotpuniti sa zidovima u bojama ili onima neutralne nijanse, kako bi pločice dodatno došle do izražaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vivir Design (@vivirdesign)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lazy jamie (@lazyjamiehome)

Organizacija i dekoracija

Dobro organiziran prostor čini kupaonicu ugodnijom za korištenje. Razmislite o dodavanju polica ili ormarića kako biste sakrili nered i stvorili više prostora za kozmetiku i ručnike. Također, dodavanje dekorativnih elemenata poput svijeća, mirisnih sapuna ili umjetničkih djela daje osobni pečat kupaonici, a kameni stalak na kojem možete odložiti parfeme ili ostale estetski lijepe kozmetičke proizvode, odličan je način za postizanje luksuznijeg izgleda prostora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crumbs Home (@crumbshome)

 

Lifestyle